Varijuodami įdarais, galite pasigaminti pyragų, tinkančių kiekvienam skoniui: rinkitės mėgstamas sezonines daržoves, keptą vištą, skrudintą šoninę, garuose ruoštą žuvį, mėgstamą dešrą, padažus ir prieskonius. Galimybės kiekvieną sykį išsikepti vis kitokią tartą yra beribės!
Šį sykį siūlome du vegetariškus variantus – pomidorus bei burokėlius su ožkų sūriu.
Ingredientai:
tešlai (pakaks 2 pyragams):
- 200 g sviesto;
- 250 ml kvietinių miltų;
- 200 ml avižinių ar kvietinių miltų;
- 1 žiupsnis druskos;
- 2 valg. šaukšt. šalto vandens.
pomidorų įdarui:
- 1 valg. šaukšt. garstyčių;
- 3 pomidorai;
- 5 čiobrelių šakelės.
burokėlių ir ožkų sūrio įdarui:
- 3 jauni kepti arba virti burokėliai;
- 120 g minkšto ožkų sūrio;
- 3 čiobrelių šakelės.
kiaušinių plakiniui:
- 3 kiaušiniai;
- 150 ml plakamosios grietinėlės;
- 1 žiupsnis druskos;
- 1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Maisto kombaine sumalkite sviestą, miltus ir druską iki trupinių. Supilkite vandenį ir sukite, kol tešla sulips į vieną kamuolį. Jei tešla sausoka, įpilkite dar šiek tiek šalto vandens.
2. Tešlos kamuolį padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną atskirai susukite į plastikinę plėvelę. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Formas plonai patepkite sviestu ar aliejumi.
4. Tešlą galite arba paskirstyti formose pirštais, arba iškočioti ant miltuoto paviršiaus. Suformuokite krepšelius ir tešlos perteklių nuo kraštų nupjaukite.
5. Į tešlos krepšelius įtieskite kepimo popieriaus ir pripildykite juos kepimo svarelių arba nevirtų ryžių. Kepkite 12 minučių. Tada išimkite popierių su svoriu ir kepkite dar 5 minutes. Palikite atvėsti.
6. Krepšelį, kuriame kepsite pomidorus, patepkite garstyčiomis. Pomidorus supjaustykite ritinėliais ir sudėkite juos į tešlos krepšelį. Apibarstykite čiobrelių lapeliais.
7. Burokėlius supjaustykite ketvirčiais ar smulkiau. Į tešlos krepšelį sutrupinkite ožkų sūrį ir sudėkite burokėlius. Apibarstykite čiobrelių lapeliais.
8. Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, sumaišykite juos su grietinėle. Pagardinkite mišinį druska ir pipirais.
9. Pilkite kiaušinių plakinio į tešlos krepšelius. Nepilkite iki pat tešlos krepšelio viršaus, kad neišbėgtų.
10. Pyragus kepkite 40–45 minutes, arba kol viršus gražiai parus.
11. Iškepusius pyragus palikite šiek tiek atvėsti ir išimkite iš kepimo formų. Galima valgyti tiek šiltus, tiek atvėsusius. Tiekite su žaliomis salotomis.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“