Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: aguonų ledai

Ledai – turbūt mano mėgstamiausias desertas. Tiesą pasakius, net ir žiemą valgau juos kelissyk per savaitę! O dabar, kai vasaros karščiai vis užsuka į mūsų kiemą, mano galvoje sproginėte sproginėja naujų skonių ir jų derinių idėjos.
Aguonų ledai
Aguonų ledai / Miskozverys.lt nuotr.

Aguonų ledų pirmąsyk paragavau ledainėje Vienoje. Buvau apie ją skaičiusi visą saują gerų atsiliepimų ir kiekvienas iš jų pasitvirtino! Dar dabar atsimenu, jog rinkausi po rutuliuką cinamono ir aguonų ledų, ir su pirmuoju pastarųjų kąsniu supratau, kad tikrai mėginsiu juos namuose.

Ta mintis kirbėjo ilgai, tačiau vis šmėstelėdavo kitų prioritetų. Ir pagaliau šįmet, praėjus kokiems šešeriems metams nuo tos minties, aguonų ledai jau ir mano virtuvėje! Jei jūs, kaip ir aš, sunkiai besulaukiate Kūčių, kad galėtumėte šaukštas po šaukšto kabinti aguonų pieną, šie ledai – jums.

Ingredientai:

  • 150 ml pieno;
  • 40 g aguonų;
  • 90 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 3 kiaušinių tryniai;
  • 400 ml riebios (plakamosios) grietinėlės.

Gaminimas:

1. Pieną užvirinkite ir supilkite ant aguonų. Palikite, kad aguonos išbrinktų. Sumalkite rankiniu trintuvu.

2. Prikaistuvyje kaitinkite aguonų-pieno mišinį su cukrumi, kol šis ištirps. Įmaišykite vanilės ekstraktą.

3. Kitame dubenyje išmaišykite trynius. Nuolat plakdami šluotele, po truputį supilkite pieno mišinį.

4. Šią masę perpilkite atgal į prikaistuvį. Nuolat maišydami, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės – ji turėtų padengti šaukšto nugarėlę, o per ją perbraukus pirštu, susidaręs takelis turėtų nesubėgti. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.

5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Palengva įmaišykite ją į aguonų mišinį.

6. Šaldykite ledų gaminimo mašinoje pagal gamintojo instrukcijas.

7. Paruoštus ledus supilkite į jiems skirtą indelį ir laikykite šaldiklyje.

Miskozverys.lt nuotr./Aguonų ledai
Miskozverys.lt nuotr./Aguonų ledai

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos