Atrodo, menkas pakeitimas – tik keli šaukštai riešutų sviesto! – suteikia įprastajam tinginiui netikėtų naujų skonių ir net gelmės. Beje, išmėginkite kokį kitą riešutų sviestą, saulėgrąžas keiskite bet kokiais kepintais riešutais — ir galbūt atrasite dar geresnį skonių derinį. Juk čia, sėkmingoj spintelių turinio ir recepto gairių sankirtoj, ir glūdi gaminimo džiaugsmas.
Ingredientai:
- 120 g sviesto;
- 1 skardinė karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno;
- 6 valg. šaukšt. žemės riešutų sviesto;
- žiupsnis druskos;
- 450 g sausainių;
- 2 saujos kepintų saulėgrąžų.
Gaminimas:
1. Sviestą, karamelizuotą sutirštintą pieną, riešutų sviestą ištirpinkite nedideliame prikaistuvyje. Suberkite druską ir sutrinkite kremą rankiniu maišytuvu.
2. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, suberkite saulėgrąžas. Sudėkite riešutų-karamelės kremą ir maišykite, kol sausainiai tolygiai pasiskirstys masėje.
3. Mišinį sudėkite į pasirinktą maistine plėvele išklotą formą ir kiek paspauskite. Palikite šaltai bent 6 val.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“