„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Miško žvėrių“ receptas: keptas sviestinis moliūgas

Pilkas ir tamsias rudens dienas tikrai praskaidrina ryškus maistas. Moliūgai tam ypač tinka. O jei juos paruošite švediška „hasselback technika“, visų valgančiųjų veidai tikrai nušvis iš susidomėjimo.
Keptas sviestinis moliūgas
Keptas sviestinis moliūgas / Miskozverys.lt nuotr.
Temos: 2 Moliūgai Maistas

„Hasselback“ gaminimo būdas 1953 metais buvo sukurtas švedo Leifo Elisono, kuris dirbo „Hasselbacken“ restorane Stokholme. Jis plonai įpjovė bulves maždaug iki pusės, patepė sviestu, apibarstė duonos trupiniais ir migdolų plokštelėmis, o tada iškepė orkaitėje.

Ir nors švedai bulves taip valgo jau senokai, pasaulyje „hasselback“ bulvių manija prasidėjo ne taip ir seniai. Ėmė rastis ne tik „hasseback“ bulvės, bet ir cukinijos, saldžiosios bulvės, burokai, o pastaraisiais metais ir sviestiniai moliūgai.

Keptas sviestinis moliūgas

Ingredientai:

  • 1 sviestinis moliūgas;
  • 1 arbat. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis džiovintų čiobrelių;
  • 2 kubeliai sviesto;
  • 2 arbat. šaukšt. maltų migdolų.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

2. Moliūgą nuskuskite daržovių skustuku ir perpjaukite išilgai per pusę. Šaukštu išskobkite sėklalizdį.

3. Moliūgo puses sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir supjaustykite, neįpjaudami iki galo, plonais griežinėliais. Aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir apibarstykite čiobreliais.

4. Kepkite orkaitės viduryje 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite lydytu sviestu ir apibarstykite maltais migdolais. Kepkite dar 15 minučių, kol moliūgas gražiai parus.

5. Tiekite kaip garnyrą ar valgykite kaip pagrindinį patiekalą su duona ir jogurtiniu padažu.

Miskozverys.lt nuotr. /Keptas sviestinis moliūgas
Miskozverys.lt nuotr. /Keptas sviestinis moliūgas

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“