Nuotraukomis netikėkite - ši sriuba neatsivalgoma, srėbiama iš didžiausio turimo dubenėlio, į visas pasaulio puses kreminiam sultiniui. Skirtingi skoniai, spalvos, tekstūros – patikėkite manimi, apsiniaukęs vakaras nušvis.
Ingredientai:
sultiniui:
- 2 arbat. šaukšt. aliejaus;
- 0,5 svogūno;
- 2 česnako skiltelės;
- 4 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas;
- 3 arbat. šaukšt. žaliojo kario pastos;
- 3 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- 400 ml kokosų pieno;
- 3 stiklinės daržovių sultinio.
priedams:
- 0,5 brokolio;
- 0,5 kvapiojo moliūgo;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 0.5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 stiklinė šaldytų žirnelių;
- 200 g ryžių makaronų;
- 100 g rūkyto varškės sūrio.
patiekimui:
- kepintų žemės riešutų arba sezamo sėklų;
- ryšulėlis šviežių kalendrų.
Gaminimas:
Sultinys:
1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapokite.
2. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, česnaką ir imbierą. Pakepinkite keletą minučių, kol pakvips. Česnakas neturėtų suskrusti.
3. Sudėkite kario pastą, ciberžolę, druską ir rudąjį cukrų. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite.
4. Supilkite kokosų pieną ir sultinį. Užvirkite ir šiek tiek pavirkite, kol apkepsite daržoves.
Priedai:
1. Brokolius suskirstykite žiedynais. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite daržoves, pagardinkite druska ir kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
3. Suberkite žirnelius ir dar šiek tiek pakepinkite.
4. Kol ruošiate daržoves, išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakelio.
5. Sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Patiekimas:
1. Daržoves bei makaronus padalinkite į 4 dubenėlius. Užpilkite karštu sultiniu. Apibarstykite varškės sūrio gabalėliais, kepintais riešutais ar sėklomis bei kapotomis kalendromis ir tiekite iškart.
Pastabos:
Priedus ir jų kiekį galite keisti pagal savo pomėgius ar turimas dažoves.
Jei valgysite ne visą sriubą iškart, sultinį šildykite atskirai nuo daržovių ir makaronų, ir sumaišykite tik prieš pat patiekdami.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“