Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: kuskuso salotos su cukinijomis ir feta

Po švenčių piniginės pustuštės, o pilvai perpildyti saldumynais. Pats laikas iš spintelių traukti kruopas! Šiandien su jumis dalinamės gaivių salotų receptu, jas galite ruošti tiek su smulkiu, tiek su perliniu kuskusu – tiesiog žiūrėkite, kokio turite spintelėse. Jei nemėgstate cukinijų, keiskite jas šviežiu ilgavaisiu agurku, žinoma, jo apkepti nereikia, tad reikės mažiau aliejaus. Tokiu atveju migdolus galite keisti konservuotais arba orkaitėje keptais avinžirniais, kurie geriau derės prie agurkų. Ir niekada nepakenks žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių!
Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta
Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta / Miskozverys.lt nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė smulkaus kuskuso;
  • 1 stiklinė vištienos arba daržovių sultinio;
  • 3 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 cukinija, vidutinio storio;
  • 1 sauja migdolų;
  • 100 g fetos;
  • 3 plokščialapių petražolių šakelės;
  • 3 kalendrų šakelės;
  • 1 žalioji citrina arba nedidelė citrina;
  • druskos
  • grūstų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu, supilkite 2 šaukštus aliejaus, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių. Tada supurenkite šakute ir palikite atvėsti.

2. Jei naudosite perlinį kuskusą, paruoškite jį pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti.

3. Cukiniją supjaustykite plonais ritinėliais ir apkepkite juos aliejuje.

4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite migdolus, palikite juos atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis.

5. Sūrį supjaustykite kubeliais.

6. Sukapokite kalendras ir petražoles.

7. Kuskusą sumaišykite su cukinijomis, migdolais, feta ir žolelėmis. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir pagardinkite druska bei pipirais.

Miskozverys.lt nuotr./Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta
Miskozverys.lt nuotr./Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais