„Miško žvėrių“ receptas: lengvai marinuotų daržovių salotos

Prasidėjo keptos mėsos ir draugų sezonas. Nes taip paprasta spontaniškai dieną susiskambinti ir susitikti bendrai vakarienei, pageidautina lauke. Nesinori ilgai vargti virtuvėje, daug svarbiau pabendrauti su draugais ir pasimėgauti pasakišku oru, tad kepsniai – puiki išeitis. Apie mėsą, kaip ją išsirinkti ir kaip marinuoti teks parašyti kurį kitą kartą, šiandien svarbiau, su kuo tą mėsą valgysime. Jau prasideda šviežių daržovių sezonas, tad galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių. Tegyvuoja vasara ir draugai!
Lengvai marinuotų daržovių salotos
Lengvai marinuotų daržovių salotos / Miskozverys.lt nuotr.

Ingredientai (6 porcijoms):

marinuotoms daržovėms:

  • 100 ml balto vyno acto;
  • 300 g kopūsto;
  • 3 morkos;
  • 1 mėlynasis svogūnas;
  • 4 kukurūzų burbuolės;
  • 1 aitrioji paprika (čili);
  • 20 g šviežios kalendros;
  • 20 g šviežių mėtų;
  • alyvuogių aliejus;
  • druskos;
  • pipirai.

padažui:

  • 50 g majonezo
  • 2 arbat. šaukšt. Dižono garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių.
Miskozverys.lt nuotr./Lengvai marinuotų daržovių salotos
Miskozverys.lt nuotr./Lengvai marinuotų daržovių salotos

Gaminimas:

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morką stambiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite itin plonais pusžiedžiais.

2. Į nedidelį puodą supilkite 200 ml vandens, 1 valg. šaukšt. druskos ir balto vyno actą. Užvirkite ir nukaiskite.

3. Į dubenį sudėkite kopūstus ir morkas, užpilkite 2/3 sūrymo. Svogūnus sudėkite į kitą dubenį ir užpilkite likusiu skysčiu. Palaikykite 20 minučių, nuskalaukite, nusausinkite ir sudėkite visas daržoves į vieną didelį dubenį.

4. Kukurūzų burbuoles apkepkite ant griliaus arba trumpai apvirkite sūdytame vandenyje (apie 3 minutes). Tiek kepant, tiek verdant turi pasikeisti grūdelių spalva – jie tampa sodriau geltoni. Šiek tiek atvėsinkite burbuoles ir aštriu peiliu nupjaustykite grūdelius. Suberkite juos į morkų, kopūstų ir svogūnų dubenį.

5. Aitriąją papriką, kalendrą ir mėtas smulkiai sukapokite.

6. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir užpilkite ant daržovių. Atsargiai išmaišykite. Sudėkite aitriąją papriką, kalendrą ir mėtas, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais, darkart išmaišykite ir patiekite.

Miskozverys.lt nuotr./Lengvai marinuotų daržovių salotos
Miskozverys.lt nuotr./Lengvai marinuotų daržovių salotos

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis