Sūris kažkaip „susivalgė“ su braškėmis, o naktį sapnavau pyragą su figomis. Todėl kitą dieną tą pyragą ir iškepiau. Figas galite keisti slyvomis, nektarinais arba vyšniomis – tik pašalinkite jų kauliukus. Pyragas labai drėgnas ir skanus, bet nestoras. Aštuoni valgytojai pyragą sudorojo akimirksniu. Jei pyrago nesuvalgysite iškart, suvyniokite ir laikykite šaldytuve, taip jis nepraras drėgmės.
Migdolinis pyragas su figomis
Ingredientai (23 cm skersmens pyragui):
- 1 stiklinė migdolų miltų;
- ¼ stiklinės cukraus;
- ¼ stiklinės miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- ½ arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnelis druskos;
- 3 kambario temperatūros kiaušiniai;
- 60 g tirpinto ir atvėsinto sviesto;
- 8 šviežios figos.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo formą lengvai patepkite riebalais.
2. Dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus: migdolų miltus, cukrų, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite sviestą.
4. Supilkite sausuosius ingredientus į kiaušinių-sviesto plakinį ir gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą.
5. Figas nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite jų kotelius. Perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant tešlos perpjauta puse į viršų. Puseles šiek tiek įspauskite į tešlą. Užbarstykite šaukštą cukraus.
6. Kepkite apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pageltonuos. Atvėsinkite.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“