Tik rizotas turi vieną tokią nedėkingą ypatybę: valgyti jį reikia išsyk. Tačiau juk vienos porcijos nevirsi? Tad visada smagu savo receptų užrašinėj turėti sprendimą. Imkite rizoto likučius, įmaišykite šiek tiek krakmolo, greitai paskrudinkite šlakely aliejaus – ir štai kitos dienos pietūs ant stalo.
Ingredientai (1 asm.):
- 1 stiklinė rizoto;
- 1 valg. šaukšt. krakmolo;
- 4 valg. šaukšt. miltų, paplotėliams apvolioti;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus, kepti.
Gaminimas:
1. Į rizotą suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
2. Masę padalinkite į 3-4 dalis. Iš jų drėgnomis rankomis formuokite nedidelius paplotėlius. Apvoliokite juos miltuose.
3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
4. Paplotėlius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Tiekite su salotomis, mėgstamais padažais.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“