Beje, šis pyragas yra naujo mūsų susigalvoto iššūkių projekto dalis. Priminsiu, kad praėjusio mėnesio iššūkis buvo toks smagus!
Tad tęsiame: lapkritį Lina siūlo pažvelgti į mūsų, trijų tinklaraštininkių, šaknis. Kiekviena iš mūsų pasirinksime po istorinį receptą iš kolegių senųjų tinklaraščių, jį išmėginsime ir aprašysime. Aš estafetę priėmiau pirmoji. Dabar bandykite ir jūs!
Grietinėlės pyragas
Ingredientai:
- 160 g sausainių „Gaidelis“;
- 1 1/2 arbat. šaukšt. kakavos;
- 60 g sviesto;
- 200 g plakamosios grietinėlės;
- 160 g saldinto sutirštinto pieno;
- 3/4 citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. 18 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sausainius virtuviniu kombainu sutrupinkite iki visiškų trupinių. Suberkite kakavą ir vėl gerai išmaišykite.
3. Sviestą ištirpinkite ir įmaišykite į sausainių trupinius. Gautą masę suberkite į paruoštą formą. Paskleiskite vienodu sluoksniu per visą pagrindą, suformuokite 2 cm aukščio kraštelius.
4. Grietinėlę mikseriu išplakite iki standumo, kitame dubenėlyje sumaišykite kondensuotą pieną su citrinos sultimis. Į šią masę atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite grietinėlę.
5. Įdarą supilkite į paruoštą pyrago pagrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Grietinėlės masė truputį sutirštės, bet vis dar kiek judės.
6. Atvėsinkite pyragą iki kambario temperatūros. Laikykite šaltai pernakt – susistovėjęs pyragas yra pats skaniausias.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“