„Miško žvėrių“ receptas: puikusis grietinėlės pyragas iš 6 ingredientų

Darbo dienų vakarais laiko tikrai ne marios. Tačiau prisiminiau it tyčia tokiems atvejams sukurtą receptą – Linos grietinėlės pyragą. Šį desertą – nuo pirmojo žingsnio, kai sumečiau sausainius į smulkintuvą, iki tol, kol paruoštą pyragą traukiau iš orkaitės – pagaminau per 20 minučių. O svarbiausia – jis skanus, gaivus, švelnus ir tikrai primena tradicinius grietinėlės sūrio pyragus, kuriems abejingų dar nesu sutikusi. 6 ingredientai, 20 minučių darbo, 12 valandų laukimo – ir turite puikiausią desertą!
Grietinėlės pyragas
Grietinėlės pyragas / Miskozverys.lt nuotr

Beje, šis pyragas yra naujo mūsų susigalvoto iššūkių projekto dalis. Priminsiu, kad praėjusio mėnesio iššūkis buvo toks smagus!

Tad tęsiame: lapkritį Lina siūlo pažvelgti į mūsų, trijų tinklaraštininkių, šaknis. Kiekviena iš mūsų pasirinksime po istorinį receptą iš kolegių senųjų tinklaraščių, jį išmėginsime ir aprašysime. Aš estafetę priėmiau pirmoji. Dabar bandykite ir jūs!

Grietinėlės pyragas

Ingredientai:

  • 160 g sausainių „Gaidelis“;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. kakavos;
  • 60 g sviesto;
  • 200 g plakamosios grietinėlės;
  • 160 g saldinto sutirštinto pieno;
  • 3/4 citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. 18 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sausainius virtuviniu kombainu sutrupinkite iki visiškų trupinių. Suberkite kakavą ir vėl gerai išmaišykite.

3. Sviestą ištirpinkite ir įmaišykite į sausainių trupinius. Gautą masę suberkite į paruoštą formą. Paskleiskite vienodu sluoksniu per visą pagrindą, suformuokite 2 cm aukščio kraštelius.

4. Grietinėlę mikseriu išplakite iki standumo, kitame dubenėlyje sumaišykite kondensuotą pieną su citrinos sultimis. Į šią masę atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite grietinėlę.

5. Įdarą supilkite į paruoštą pyrago pagrindą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Grietinėlės masė truputį sutirštės, bet vis dar kiek judės.

6. Atvėsinkite pyragą iki kambario temperatūros. Laikykite šaltai pernakt – susistovėjęs pyragas yra pats skaniausias.

Miskozverys.lt nuotr/Grietinėlės pyragas
Miskozverys.lt nuotr/Grietinėlės pyragas

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų