„Miško žvėrių“ receptas: saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Esu iš tų žmonių, kuriems trys valgymai per dieną – nesuvokiamai mažas skaičius. Man būtina užkandžiauti! Tad kur bebūčiau – namuose, darbe ar kelionėje – su savimi visad turiu bent kelių rūšių užkandžių. Jie gelbsti, kai trečią valandą popiet užsimanau „ko nors skanaus“, ar padeda sulaukti kiek vėluojančių pietų.
Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu
Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu / Miskozverys.lt nuotr.

Jau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių. Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.

Miskozverys.lt nuotr./Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu
Miskozverys.lt nuotr./Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Ingredientai:

  • 1/2 stiklinės džiovintų datulių;
  • 1/4 stiklinės kokoso drožlių;
  • 1/4 stiklinės saulėgrąžų sviesto;
  • 1/3 stiklinės baltymų miltelių be papildomo skonio;
  • 3/4 stiklinės maltų avižų;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palikite pabrinkti.

2. Maisto smulkintuvu sumalkite datules su šiek tiek likusio skysčio iki vientisos masės (ji turėtų priminti tirštą karamelę). Palikite masę smulkintuvo inde.

3. Kokoso drožles pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti ir įgaus rusvą atspalvį.

4. Į smulkintuvo indą sudėkite visus likusius ingredientus ir malkite, kol tolygiai išsimaišys.

5. Iš masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus. Jei norite, galite juos apvolioti kokoso drožlėse (taip jie nelips prie rankų ir bus patogesni transportuoti).

6. Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.

Miskozverys.lt nuotr./Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu
Miskozverys.lt nuotr./Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų