Jau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių. Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.
Ingredientai:
- 1/2 stiklinės džiovintų datulių;
- 1/4 stiklinės kokoso drožlių;
- 1/4 stiklinės saulėgrąžų sviesto;
- 1/3 stiklinės baltymų miltelių be papildomo skonio;
- 3/4 stiklinės maltų avižų;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palikite pabrinkti.
2. Maisto smulkintuvu sumalkite datules su šiek tiek likusio skysčio iki vientisos masės (ji turėtų priminti tirštą karamelę). Palikite masę smulkintuvo inde.
3. Kokoso drožles pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti ir įgaus rusvą atspalvį.
4. Į smulkintuvo indą sudėkite visus likusius ingredientus ir malkite, kol tolygiai išsimaišys.
5. Iš masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus. Jei norite, galite juos apvolioti kokoso drožlėse (taip jie nelips prie rankų ir bus patogesni transportuoti).
6. Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“