Beje, šis patiekalas puikiai tiks ir į priešpiečių dėžutes. O jei naudosite vakarykščių pietų ar vakarienės likučius, jį pagaminsite itin greitai!
Ingredientai:
- 6 vidutinės bulvės;
- 2 kubeliai sviesto;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 400 g šoninės juostelių;
- 6 arbat. šaukšt. garstyčių arba mėgstamo tepamo varškės sūrelio.
bulvių paplotėliams:
- 0,5 arbat. šaukš. druskos;
- žiupsnis maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnis džiovintų petražolių;
- 2 kiaušiniai.
bulvių kubeliams:
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis grūstų juodųjų pipirų;
- žiupsnis džiovintų maltų aitriųjų paprikų;
- žiupsnis džiovintų petražolių.
avokadų kremui:
- 3 avokadai;
- 1 arbat. šaukšt. majonezo;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis grūstų juodųjų pipirų;
- žiupsnis džiovintų petražolių;
- 2 arbat. šaukšt. citrinų sulčių.
Gaminimas:
1. Nulupkite bulves. 3 bulves supjaustykite stambiai ir išvirkite sūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, įdėkite sviesto, įberkite pipirų ir džiovintų petražolių. Sutrinkite bulvių košę ir palikite atvėsti.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
3. Likusias 3 bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Bulves paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
4. Į bulvių košę įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į skardą įtieskite kepimo popierių ir patepkite jį aliejumi. Formuokite 6 paplotėlius ir sudėkite į skardą. Paplotėlių viršų aptepkite lydytu sviestu arba aliejumi.
5. Abi skardas dėkite į orkaitę ir įjunkite ventiliatoriaus su griliu režimą. Skardą su bulvių kubeliais dėkite į viršutinę orkaitės dalį, o su paplotėliais į apatinę. Po 15 minučių, kai bulvių kubeliai bus lengvai apskrudę, skardas sukeiskite vietomis. Kubelius lengvai pamaišykite. Kepkite dar 5 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus.
6. Keptuvėje apskrudinkite šoninės juosteles.
7. Avokadus sutrinkite su majonezu, prieskoniais ir citrinų sultimis.
8. Lėkštėse paplotėlius aptepkite garstyčiomis ar tepamu varškės sūreliu. Dėkite šiek tiek bulvių kubelių, keletą šoninės juostelių, vėl bulvių kubelių ir ant viršaus uždėkite avokadų kremo. Tiekite nedelsdami.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“