Miške buvo daug grybautojų pėdsakų, bet aš ir mažasis turim akį grybams ir iš po samanų traukėme besislapstančias voveraites. Daug nepririnkome, bet vaikams džiaugsmo buvo. O ir skrebučiams bei padažui prie kepsnio užteko.
Ingredientai:
- 2 saujos voveraičių;
- 2 vidutiniai svogūnai;
- 2 valg. šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 ryšelis petražolių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- grūstų juodųjų pipirų;
- 8 riekelės traškios skandinaviškos ruginės duonos;
- 8 valg. šaukšt. tarkuotos mocarelos.
Gaminimas:
1. Voveraites nuvalykite šepetėliu, nupjaukite galiukus. Didesnes voveraites perpjaukite į 2–4 dalis.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
3. Svogūnus sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Sudėkite voveraites ir petražolių lapelius. Kepkite keletą minučių.
4. Duonos riekeles sudėkite į kepimo skardą. Ant duonos sudėkite voveraičių mišinį. Ant viršaus užberkite po šaukštą mocarelos.
5. Kepkite, kol sūris išsilydys ir gražiai parus.
6. Skrebučius tiekite karštus.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle Facebook