Ingredientai (2 asm.):
saliero košei:
- 1 saliero šaknis;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis pipirų, šviežiai grūstų;
- 1 valg. šaukšt. grietinės.
seliavoms:
- 4 seliavos (jas galite pakeisti kitomis gėliavandenėmis žuvimis);
- miltų žuvims apvolioti;
- sviesto žuvims kepti;
- žiupsnis druskos.
patiekimui:
- ryšelis petražolių.
Gaminimas:
1. Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad vanduo vos dengtų daržovių gabaliukus. Įberkite druskos. Užvirkite ir virkite, kol salierai taps minkšti.
2. Daržoves ir šaukštą virimo skysčio sutrinkite rankine trintuve.
3. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų ir įmaišykite grietinę.
4. Žuvis nuskuskite, išvalykite ir nupjaukite galvas bei uodegas. Nuplaukite. Tuomet žuvis apvoliokite miltuose.
5. Keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite žuvis ant vidutinės kaitros po 1-2 minutes ant kiekvieno šono.
6. Iškepusias žuvis perkelkite ant lėkštės ar lentelės. Rankomis atsargiai praskleiskite ir išimkite stuburo kaulą su ašakomis.
7. Petražoles susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje likusiame svieste.
8. Į lėkštės dėkite salierų košės, ant viršaus dėkite žuvis ir apšlakstykite sviestu su petražolėmis.
Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.
Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook“