Močiutės varškiniai virtinukai – kankorėžiukai

Šį patiekalą tikriausiai daugelis prisimena su nostalgija. Receptas paprastas, bet patiekalas tikrai neprastas, ypač smagus savo žaisminga forma, – sakoma „Norfos“ pranešime žiniasklaidai. Kviečiame išmėginti.
Varškės virtinukai
Varškės virtinukai / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 100 g varškės 9 proc. riebumo,
  • 2 stiklinės miltų,
  • šiek tiek vandens,
  • Druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Į dubenį sudėkite varškę, suberkite miltus ir druską, pilkite šiek tiek vandens ir išminkykite kietoką tešlą.

Iškočiokite 1-1.5 cm storumo paplotėlį, supjaustykite juostelėmis, jas padalinkite į mažesnius gabalėlius.

Tešlos gabalėlius braukti per smulkios tarkos kitą pusę – per skylutes perspausta tešla susisuks kaip dygliuoti kankorėžiukai.

Sudėkite „kankorėžiukus“ į verdantį sūdytą vandenį. Kai virtinukai iškils į paviršių, dar virkite apie 5 minutes.

Patiekite su grietinės ir keptų svogūnų padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis