Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moderni nostalgijas keliančio medaus torto transformacija – šventinis vyniotinis

Norite suspindėti prieš svečius ar šeimą savo kulinariniais sugebėjimais? Kulinarinio tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona turi puikią idėją šventiniam stalui – nostalgijas keliantį medaus tortą paversti moderniu desertu!
Moderni nostalgijas keliančio medaus torto transformacija – šventinis vyniotinis
Moderni nostalgijas keliančio medaus torto transformacija – šventinis vyniotinis / Asmeninio archyvo nuotr.

„Nežinau ar kas gali atsispirti senam, nostalgiškam, visiems gerai žinomam ir vaikystės prisiminimus sukeliančiam „Medaus“ tortui? Ruoškime novatoriškiau – gaminkime vyniotinį“, – sako Ilona. Anot jos, senovinius prisiminimus sužadinti padeda būtent kremas, kuriam ji visuomet renkasi tik DVARO grietinę, kuri yra 40% riebumo ir jos kremui niekaip kitaip ruošti nereikia, tiesiog permaišyti su kitais produktais.

„Pažadu – 15 minučių darbo ir esate nugalėtojai torto rinkimuose“, – tikina kulinarė.

Šventiniam medaus torto vyniotiniui reikės:

Medaus biskvitui:

  • 150 g DVARO sviesto,
  • 200 g cukraus,
  • 2 valg. š. medaus,
  • 1 valg. š. sodos,
  • 320 g miltų,
  • 2 kiaušinių.

Grietinės kremui:

  • 600 g DVARO grietinės 40% riebumo,
  • 3 valg. š. cukraus pudros,
  • Citrinų rūgšties – pagal skonį,
  • Citrinos žievelės.

Gaminimas:

Biskvitas:

Į puodą dedame sviestą, medų, cukrų, statome jį ant nedidelės kaitros ir maišant šildome, kol cukrus ištirps.

Kuomet ant puodo kraštų pradės gamintis „burbulai“, – virimo procesas, dedame sodą ir gerai išmaišome.

Nukeliame nuo ugnies ir intensyviai maišome. Masė tamsėja ir „auga“ nuo sodos.

Kelias minutes pamaišius, kuomet nustoja vykti reakcija, perkeliame ją į kitą indą, kad greičiau atvėstų.

Kai masė atvėsta, po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant mikseriu. Įsijojame miltus ir užmaišome šaukštu tešlą. Padaliname ją į dvi dalis.

Standartinę orkaitės formą 30*40 cm ištiesiame kepimo popieriumi ir supilame vieną dalį tešlos. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180C 8-10 min. priklauso nuo orkaitės. Neperkepkite, biskvitas turi būti plonas, purus ir minkštas.

Išėmus biskvitą susukite į rankšluostuką, kad nesukietėtų, kol kepsite antrą dalį tešlos.

Kremas:

Kadangi renkamės DVARO grietinę, kuri yra 40%, kremo nei plakti, nei ypatingai ruošti nereikia, tiesiog šluotele permaišyti visus produktus.

Abu biskvitus sudėkite vieną virš kito, ištepkite kremu ir susukite.

Palikite kremui įsigerti ir vyniotiniui „susigulėti“ 2-3 val. šaldytuve.

Puoškite pagal fantaziją.

Pažadame: abejingų paragavus šio vyniotinio nebus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais