1. Nulupkite moliūgą ir sutarkuokite smulkia tarka. Blynams reikės 2 stiklinių tarkuoto moliūgo.
2. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, įmaišykite grietinę ir miltus. Užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dideliu šaukštu suformuokite maždaug centimetro storio apvalius blynelius. Kepkite, kol blynai šiek tiek apskrus.
4. Tiekite su apelsinų sirupu arba saldžiarūgšte uogiene.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus.
- Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias minutes. Aš kepiau lengvai patepusi keptuvę rapsų aliejumi.
Skanaus!
1. Pirmiausiai pasiruoškite patį nuostabiausią pagardą blynams – keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą šoninę, kol ji taps traški. Suberkite smulkintą svogūną ir kepinkite jį iki auksinės spalvos. Ir tik nepamirškite pabaigoje padažą paskaninti keliais žiupsniais kmynų – būtent kmynai yra svarbiausias šio recepto ingredientas!
2. Į didesnį dubenį supilkite miltus, druską, cukrų ir viską užplikykite pakaitinto pieno stikline, įmuškite 2 kiaušinių trynius ir viską išmaišykite.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir taip pat supilkite į tešlą. Moliūgą smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą. Tešlą maišykite tol, kol ji taps vientisa.
4. Blynelius kepkite aliejumi pateptoje keptuvėje, tik nepadauginkite – aliejaus reikės labai nedaug. Blynelius valgykite karštus su šiltu pagardu.
1. Dideliame dubenyje lengvai išplakite pieną, moliūgų tyrę, kiaušinį, kokosų aliejų ir actą.
2. Į atskirą indą persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, valgomąją sodą, cinamoną, imbierą ir druską.
3. Į skystų produktų mišinį iš lėto suberkite sausąjį. Gerai išmaišykite.
4. Įkaitinkite keptuvę, švelniai ją ištepkite kokosų aliejumi ir kepkite blynelius. Blyneliai turi išsipūsti ir švelniai paruduoti.
5. Patiekite su klevų sirupu.
Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.
1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.
2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.
3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.
4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.
1. Kiaušinį išplakite su cukrumi, suberkite manus, supilkite tarkuotą moliūgą, miltus, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 min.
2. Kepkite aliejuje. Patiekite apibarstytus milteliniu cukrumi ar su kitais mėgstamais priedais.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.
2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, gerai įkaitinkite, formuokite blynus ir kepkite, kol gražiai pagels.
3. Patiekite su jogurto padažu. Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite. Skanaus.
1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroškinkite 5 min. Baigdama troškinti įmeskite citrinos žievelių.
3. Blynus ištepkite tyre, sulankstykite ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.
4. Patiekite papuoštus uogomis, apšlakstytus auksaspalviu sirupu ar grietine. Kam patinka cinamonas, į blynų vidų galima dėti ne vanilinio cukraus, o cinamoninio. Arba cinamono užsiberkite ant viršaus.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
- Kefyrą nakčiai padėkite į šaldymo kamerą. Ištraukusi pakelį prakirpkite, sušalusį skystį dėkite į kelių sluoksnių marle ištiestą kiaurasamtį. Įtaisykite jį virš puodo, palikite pusdienį, kad masė atšiltų ir išvarvėtų.
- Moliūgą nulupkite, minkštimą sutarkuokite. Dubenyje kiaušinius suplakite su ruduoju cukrumi ir druska. Sukrėskite naminę rikotą (masė, kuri liko išvarvėjus sušaldytam kefyrui), gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus moliūgus, išmaišykite.
- Maišydami po šaukštą suberkite miltus. Aliejumi pateptomis rankomis suformuokite norimo dydžio ir storio paplotėlius. Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą, apšlakstykite lydytu sviestu ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Apibarstykite ruduoju cukrumi, puoškite šviežių mėtų lapeliais.