Daugelis bent kartą yra kepę moliūgų pyragą, purius moliūgų keksiukus, o gal net sluoksniavę tortą su moliūgų biskvitais. Nors visi šie skanėstai puikūs, kartais jiems reikia šiek tiek daugiau laiko, nei turime. Tačiau šiam moliūgų desertui pakaks vos trijų ingredientų ir... trijų minučių jūsų laiko!
Pakuotė mėgstamų sausainių, indelis tiršto graikiško ar turkiško jogurto ir keli šaukštai moliūgų pyrago prieskonių mišinio. Ar to pakanka, kad galėtumėte paruošti puikų desertą? Tokį, kuriuo galėtumėte be gėdos pavaišinti net svečius? Tikrai taip!
O jei dar rasite šiek tiek plakamosios grietinėlės, kuria galėtumėte papuošti desertą, tikrai visiškai nieko nestigs. Išmėginkite ir įsitikinkite! Beveik stebuklingas desertas, tiesa?
Ingredientai
Moliūgų pyrago prieskonių mišinys (1 valg. š. malto cinamono, ½ valg. š. malto muskato, ½ arbat. š. malto imbiero, ¼ arbat. š. maltų kvapiųjų pipirų, ¼ arb. š. maltų gvazdikėlių (nebūtinai): 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Iš pradžių, jei neturite, pasiruoškite moliūgų pyrago prieskonių mišinį. Visus reikalingus produktus sumaišykite. Laikykite sandariame indelyje.
- Sausainius susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Graikišką jogurtą sumaišykite su šaukštu moliūgų pyrago prieskonių mišinio. Stenkitės, kad prieskoniai išsimaišytų tolygiai. Jei norite, kad kremas būtų saldesnis, galite įmaišyti šiek tiek miltelinio cukraus ar skysto medaus pagal skonį.
- Į nedideles stiklines berkite po saujelę smulkintų sausainių. Ant viršaus dėkite po porą šaukštų paruošto graikiško jogurto.
- Papuoškite plakta grietinėle ir apibarstykite žiupsneliu moliūgų pyrago prieskonių mišinio. Skanaus!
Suskleisti
Tekstas ir receptas Astos Černės