Moliūgų ir varškės apkepas smaguriams: liežuvį galima praryti

Varškės apkepas - vienas mėgstamiausių patiekalų vakarienei Ingos šeimoje. Tačiau vienodą kepti nuobodu. Tad receptu pasidalinusi skaitytoja prisipažįsta dažnai eksperimentuojanti ir nuolat ieškanti, kaip patiekalą patobulinti. Šiandien kviečiame paragauti moliūgu pagardinto varškės apkepo.
Moliūgų ir varškės apkepas
Moliūgų ir varškės apkepas / 15min koliažas

Apkepui reikės:

  • 400 g „Piemenėlio Excellence” varškės,
  • 400 g trinto kepto moliūgo minkštimo,
  • 2 kiaušinių,
  • 4 valg. š. cukraus,
  • 1 pakelio vanilinio cukraus,
  • 1 pakelio vanilinio pudingo,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruošiame moliūgą. Gera žinia ta, kad tai galima padaryti iš anksto, kaip aš ir padariau - teliko išsiimti iš šaldiklio.

Moliūgą perpjauname į 4 dalis ir dedame ant skardos į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 30 min. Iškepusį atvėsiname, nulupame, susmulkiname minkštimą ir sutriname smulkintuvu iki tyrės. Ją galima naudoti iš karto pyragams, virtiniams ar sudėti į maišelį iš užsišaldyti.

Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Beriame varškę, vanilinį pudingą, moliūgo tyrę ir sumaišome iki vientisos masės.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Sukrečiame apkepo masę į formą ir kepame maždaug 40 min.

Iškepusį apibarstome cukraus pudra ir patiekiame su „Piemenėlio Excellence” grietine.

Asmeninio arch. nuotr./Moliūgų ir varškės apkepas
Asmeninio arch. nuotr./Moliūgų ir varškės apkepas

Skanaus!

Dėkojame Ingai už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti visą rinkinį gardžių „Piemenėlio Excellence“ produktų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų