Morenginis obuolių pyragas – smaližiams ir svajotojams

Norisi ko nors lengvo, gaivaus ir gardaus? Obuolių pyragas visada pateisina šiuos lūkesčius. O jei dar jis su morengine karūna!
Morenginis obuolių pyragas
Morenginis obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.

Tešlai reikės:

  • 200 g miltų tešlai
  • 120 g sviesto
  • 75 g graikinių riešutų
  • 1 kiaušinio,
  • 1 valg. š. cukraus.

Įdarui reikės:

  • 1 valg. š. sviesto,
  • 1 valg. š. krakmolo,
  • 600 g rūgščių obuolių,
  • 75 g cukraus,
  • trupučio vandens,
  • 3 kiaušinių baltymai viršui.

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį.

2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja išklokite apskritos kepimo formos dugną ir kraštus, subadykite tešlą šakute, kad neišsipūstų, ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10–15 min.

4. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

5. Keptuvėje ištirpinkite truputį sviesto, sudėkite obuolius ir pakepinkite.

6. Cukrų ir krakmolą išmaišykite vandenyje, gautą masę supilkite ant obuolių ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki pradės tirštėti, tada sukrėskite ant tešlos.

7. Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standumo, sukrėskite į konditerinį maišelį ir formuodamos norimus raštus padenkite pyrago paviršių.

8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis