Jums reikės:
Tešlai:
4 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų,
2 stiklinių miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštelių cinamono,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
4 kiaušinių,
150 g sviesto,
saujelės smulkiai kapotų graikinių riešutų.
Kremui:
300 g maskarponės,
100 g kambario temperatūros sviesto,
3 šaukštų miltelinio cukraus,
šaukštelio vanilės ekstrakto.
Kaip gaminti:
1. Į gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.
2. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, plona srovele įmaišykite tirpintą sviestą. Plaktus kiaušinius sumaišykite su miltais, sudėkite tarkuotas morkas, suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.
3. Sukrėskite masę į popierines keksiukų formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug 20 min., mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė, palikite atvėsti.
4. Paruoškite kremą. Gerai išsukite maskarponę, miltinį cukrų, vanilinį cukrų ir gabalėliais pjaustytą sviestą. Sukrėskite masę į konditerinį švirkštą ir užpurkškite ant atvėsusių keksiukų.