Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Morkų keksiukai: tikras skanumėlis!

Desertui būtina atrasti laiko! Šiems gardiems keksiukams tikrai neatsispirsite.
Morkų keksiukai
Morkų keksiukai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

Tešlai:

4 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų,

2 stiklinių miltų,

1,5 stiklinės cukraus,

2 šaukštelių cinamono,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

4 kiaušinių,

150 g sviesto,

saujelės smulkiai kapotų graikinių riešutų.

Kremui:

300 g maskarponės,

100 g kambario temperatūros sviesto,

3 šaukštų miltelinio cukraus,

šaukštelio vanilės ekstrakto.

Kaip gaminti:

1. Į gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite.

2. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, plona srovele įmaišykite tirpintą sviestą. Plaktus kiaušinius sumaišykite su miltais, sudėkite tarkuotas morkas, suberkite smulkintus riešutus, išmaišykite.

3. Sukrėskite masę į popierines keksiukų formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug 20 min., mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė, palikite atvėsti.

4. Paruoškite kremą. Gerai išsukite maskarponę, miltinį cukrų, vanilinį cukrų ir gabalėliais pjaustytą sviestą. Sukrėskite masę į konditerinį švirkštą ir užpurkškite ant atvėsusių keksiukų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos