Ingredientai:
- 4 morkos, stambiai sutarkuotos;
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių, nusunktų ir perskalautų;
- 5–7 Medjool datulės, be kauliukų, susmulkintos;
- keli svogūnų laiškai, susmulkinti;
- sauja šviežių kalendrų, sukapotų (galite keisti petražolėmis);
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- 3/4 arbat. šaukšt, malto kumino;
- žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
- 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- aitriosios paprikos dribsnių (nebūtina);
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
- saujelė pakepintų pistacijų, stambiai sukapotų;
- gabaliukas fetos sūrio, stambiai sutrupintas.
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį sudėkite morkas, avinžirnius, smulkintas datules, svogūnų laiškus, kalendrą (ar petražoles) ir pistacijas.
2. Kitame nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos žievelę ir sultis, druską, pipirus ir visus prieskonius.
3. Supilkite pagamintą padažą ant ingredientų didžiajame dubenyje, išmaišykite, o tada pabarstykite fetos sūriu. Galima valgyti iškart, galima kiek vėliau. Šios salotos šaldytuve geros išbus iki 3 dienų.