DIENOS RECEPTAS
Makaronai su baklažanų ir pomidorų padažu
3 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
1 baklažanas; 4 skiltelės česnako; 100 g brinzos sūrio; keli lapeliai bazilikų; 500 g trumpų makaronų; 5 pomidorai; 2 valg. š. alyvuogių aliejaus; po žiupsnelį druskos ir pipirų.
Kaip gaminti
1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį ir palikite bent 20 minučių pastovėti.
2. Pomidorus kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite ir susmulkinkite. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Į juos suberkite smulkiai kapotus česnakus, pomidorus ir kepkite 10–15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite smulkintus bazilikus ir pagardinkite pipirais bei druska.
3. Brinzos sūrį sutrupinkite. Makaronus išvirkite ir nusunkite. Į lėkštes sudėkite makaronus, užpilkite daržovių padažo ir apibarstykite sūriu.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |
||
SVEČIAMS |