Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais
Ingredientai:
Marinuotiems salierams:
- 50 ml baltojo vyno acto;
- 50 ml virinto šalto vandens;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- 2 salierų stiebai, supjaustyti plonomis riekelėmis.
Salotoms:
- 4 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. grūdėtųjų Dižono garstyčių;
- 1/2 nedidelio raudonojo svogūno, supjaustyto kubeliais;
- 2 valg. šaukšt. majonezo arba graikiško jogurto;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- kapotų šviežių petražolių ir krapų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasiruošite salierus. Į litrinį stiklainį pilkite actą, vandenį, druską, cukrų ir uždengę dangteliu pakratykite, kol druska ir cukrus ištirps. Tada į stiklainį suberkite salierus ir palaikykite šaldytuve bent valandą.
2. Kietai išvirkite kiaušinius (arba naudokite turimus jau išvirtus) ir supjaustykite kubeliais.
3. Paruoškite mišrainę: į dubenį berkite kiaušinius, 2–3 valg. šaukšt. marinuotų salierų gabalėlių, berkite svogūno kubelius, dėkite majonezo, garstyčių, berkite druskos ir pipirų bei ragaukite, ar nieko netrūksta.
4. Dėkite ant patinkančios duonos riekelių ir gausiai pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
Kiaušinių ir vištienos likučių salotos
Ingredientai:
- nedidelė gūžė Romaninių salotų;
- keliolika vynuoginių pomidoriukų;
- kelios riekelės rūkytos šoninės;
- keptos ar virtos vištienos;
- 2–3 maži marinuoti agurkėliai;
- 4–5 kietai virti kiaušiniai;
- lengvo majonezo;
- šiek tiek baltojo vyno acto;
- garstyčių (galima su medumi).
Gaminimas:
1. Nuplaukite, nudžiovinkite ir stambiai suplėšykite salotų lapus, dėkite juos į plačią lėkštę. Ant viršaus berkite perpus perpjautus pomidoriukus, juostelėmis supjaustytą ir iki traškumo pakepintą šoninę, vištienos gabalėlius.
2. Nedideliame indelyje lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir garstyčias, pilkite arbatinį šaukštelį acto, berkite po žiupsnį druskos ir pipirų.
3. Apšlakstykite gautu padažu sudedamąsias salotų dalis, ant viršaus išdėliokite ketvirčiais supjaustytus kiaušinius ir riekutėmis supjaustytus agurkėlius.
Tuno ir kiaušinių mišrainė
Ingredientai:
- 150 g kokybiško konservuoto tuno savo sultyse;
- 4 kietai virti kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
- 1 valg. šaukšt. garstyčių;
- žiupsnis juodųjų pipirų;
- druskos (jei tunas nėra pasūdytas);
- kapotų krapų.
Gaminimas:
1. Tuną sugnaibykite šakute į nedidelius gabalėlius, berkite į dubenį, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytus kiaušinius.
2. Iš garstyčių, majonezo ir prieskonių sumaišykite padažą, pilkite ant mišrainės ingredientų ir gerai išmaišykite. Negailėdami paskaninkite krapais.
3. Valgykite uždėję ant mėgstamos duonos riekelių ar standžių (pvz., Romaninių) salotų lapų.
Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais
Ingredientai:
- 5 kietai virti kiaušiniai, supjaustyti kubeliais;
- 1/4 smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;
- keli svogūnų laiškai, smulkiai supjaustyti;
- 1 šviežias agurkas, supjaustytas kubeliais;
- 10–12 alyvuogių (rinkitės jums patinkančias), perpjautų perpus;
- 100 g feta sūrio, stambiai sutrupinto;
- 3–4 valg. šaukšt. graikiško jogurto;
- keli gabalėliai keptų ir marinuotų raudonų paprikų, supjaustytų juostelėmis;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, alyvuoges, jogurtą ir feta sūrį.
2. Sudėkite kiaušinius bei paprikas ir atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Patiekite su standžiais salotų lapeliais, kaip priedą prie kitų žalėsių salotų, ar su pita duona, trapučiais.