Papločiui reikės:
- 700 g miltų,
- 40 g šviežių mielių,
- šaukštelio cukraus,
- 100 - 160 ml šilto vandens,
- žiupsnelio druskos,
- kelių valg. š. alyvuogių aliejaus.
Įdarui reikės:
- maltos mėsos,
- mėgstamų prieskonių,
- svogūno,
- česnako,
- paprikos,
- pievagrybių,
- aliejaus,
- "Maggi" pomidorų padažo,
- daug daug sūrio,
- marinuotų jalapenų,
- arba kitokio gėrio, kurio tik geidžia širdis.
Gaminimas:
Pirmiausia užsiminkome tešlą. Tai tikrai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Į puodelį dedame mieles, užberiame cukrumi ir išmaišome. Tada įpilame šilto vandens ir vėl gerai išmaišome.
Į didelį dubenį suberiame miltus, druską, gerai išmaišome. Viduryje padarome duobutę ir supilame mieles. Pilame aliejų, po truputį vandenį ir maišome, kad gautųsi minkoma tešla. Ją gerai išminkome, kad patektų kuo daugiau oro.
Išminkytą tešlą dubenyje uždengiame švariu rankšluostuku ir paliekame valandai pakilti.
Kol tešla kyla, pasiruošiame įdarą. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname faršą, pagardiname druska bei prieskoniais, česnakiuku.
Pakilusią tešlą padaliname į 4 dalis ir kočiojame papločius kuo ploniau.
Iškočiotą blyną ištepame aliejumi ir pomidorų padažu.
Tada dedame norimą įdarą - kepintą mėsytę, smulkintą papriką, pievagrybius, jalapenus ir tarkuotą sūrį.
Picą šauname į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame maždaug 10-15 minučių, kol gražiai apskrunda kraštai.
Traukiame iš orkaitės ir mėgaujamės! Skanaus!
Kviečiame ir Jus dalyvauti rudeniškų receptų konkurse ir laimėti gausybę „Maggi“ prizų!