Ingredientai:
- 4–5 morkos;
- 2 skiltelės česnako;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis cukraus;
- 0,5 arbat. šaukšt. maltų kalendrų sėklų;
- žiupsnis aitriosios paprikos miltelių;
- 50 ml obuolių acto;
- 2 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
- 1 vidutinis svogūnas, susmulkintas.
Gaminimas:
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite paprasta „burokine“ tarka arba šiaudeliais. Suberkite į dubenį.
2. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.
2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų.
3. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite svogūną, atvėsinkite ir užpilkite ant morkų. Labai gerai išmaišykite, pridenkite lėkšte ar maistine plėvele ir palikite per naktį pasimarinuoti šaldytuve.