Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminės korėjietiškos morkos: sveika, skanu ir tinka prie visko

Morkos – tokios daržovės, kurioms nė nereikia kitų gėrybių kompanijos, kad paruoštume skanią mišrainę ar pagardą. Tiesa, tik supjaustyti ar sutarkuoti jų neužteks – reikės dar vieno kito priedo. Šįsyk kviečiame išbandyti korėjietiškas morkas, kurias užtenka pamarinuoti pernakt. Receptą galite adaptuoti pagal savo skonį – ruošti su daugiau ar mažiau česnako.
Korėjietiškos morkos
Korėjietiškos morkos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4–5 morkos;
  • 2 skiltelės česnako;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų kalendrų sėklų;
  • žiupsnis aitriosios paprikos miltelių;
  • 50 ml obuolių acto;
  • 2 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 vidutinis svogūnas, susmulkintas.

Gaminimas:

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite paprasta „burokine“ tarka arba šiaudeliais. Suberkite į dubenį.

2. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.

2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų.

3. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite svogūną, atvėsinkite ir užpilkite ant morkų. Labai gerai išmaišykite, pridenkite lėkšte ar maistine plėvele ir palikite per naktį pasimarinuoti šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai