Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminiai šokoladiniai batonėliai: „Snickers“, „Twix“ ir „Bounty“

Kiekvienas turime mažų ir didelių silpnybių. Kažkas negali atsispirti naujiems batams, o kažkas – ryškiems spalvotiems guminukams. Vieni iš mūsų neįsivaizduoja dienos be sočių pietų, kiti tiesiog negali ištverti parduotuvės lentynose pamatę viliojančius šokoladinius batonėlius. Būtent jie šį kartą mūsų taikinyje.
Naminiai Twix
Naminiai „Twix“. / Astos Černės nuotr.

Ar kada pagalvojote, jog taip viliojančių šokoladukų galime pasigaminti patys? Taip, tikrai galime! Jeigu galvojate, kad namuose pagaminti kuo tikriausią „Snickers“  yra nemenkas iššūkis, esate teisūs. Tam prireiks ir kantrybės, ir pastangų, ir trupučio įgūdžių. Kita vertus, juk iššūkiai gyvenimą daro įdomų; o naminių šokoladinių batonėlių gamyba tikrai įneš naujų vėjų į jūsų virtuvės kasdienybę.

Jei paklaustumėte, ar verta gaišti tą laiką ir dėti pastangas, atsakymą išgirstumėte labai paprastą – TAIP, verta. Vien dėl to jausmo, kai rankoje pagaliau laikysite gabalėlį šokolado, nedrąsiai paragausite jo kąsnelį ir suprasite: tai tikrai puiki „Snickers“, „Twix“ ar „Bounty“ kopija. Ir, svarbiausia, pagaminta jūsų rankomis!

Kiekvienas įveiktas iššūkis dovanoja tiek džiaugsmo, kad jis akimirksniu atperka visas nerimo, baimės ir abejonių akimirkas. Net jei tas iššūkis – tik naminis šokoladinis batonėlis. Priimkite jį: įkvėpkite, iškvėpkite, perskaitykite receptą ir... kibkite į darbą. Mes esame tikri, kad tikrai nesigailėsite nei vienos minutės, praleistos virtuvėje.


Pieniško šokolado, nugos, karamelės sluoksniai, pagardinti sūdytais skrudintais žemės riešutais. Taip, tai „Snickers“, turintis nesuskaičiuojaamas galybes gerbėjų visame pasaulyje. Šiam desertui paruošti reikės šiek tiek daugiau pastangų nei „Twix“ gamybai ir tikrai daug daugiau nei „Bounty“, bet skonis, tikime, pranoks visus lūkesčius, t. y. negalėsite patikėti, kad valgote kuo tikriausią, puikiai žinomo skonio šokoladuką! Tik jo, nei tūkstančius kartų prieš tai, neišlupote iš popierėlio, o pasigaminote patys.

Recepto šaltinis: http://www.browneyedbaker.com/2012/03/02/homemade-snickers-bars/

Naminiai „Snickers“ batonėliai
Receptas: Naminiai „Snickers“ batonėliai
15 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.1 / 58
Receptas
Ingredientai
Šokoladas: 500.00 g (250 - pieniško - apatiniam šokolado sluoksniui ir 250 - viršutiniam šokolado sluoksniui)
Žemės riešutų sviesto:(65 - kreminio - apatiniam šokolado sluoksniui, 65 - viršutiniam šokolado sluoksniui ir 65 - nugos sluoksniui) 195.00 g
Sviestas: 180.00 g (60 - nugos sluoksniui ir 120 - karamelės sluoksniui)
Cukrus: 600.00 g (200 - nugos sluoksniui ir 400 - karamelės sluoksniui)
Pienas: 60.00 ml (nugos sluoksniui)
Saldainiai „Marshmallow“ masės (1 ½ puodelio) 2.00 puodelis
Žemės riešutai: 200.00 g (sūdytų, stambiai kapotų - nugos sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 - nugos sluoksniui ir 1 - saldainių „Marshmallow“ masei)
Vanduo: 12.00 valg. š. (karamelės sluoksniui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - karamelės sluoksniui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymo - saldainių „Marshmallow“ masei)
Cukraus sirupas: 285.00 ml (šviesaus - saldainių „Marshmallow“ masei)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼ - saldainių „Marshmallow“ masei)
Miltelinis cukrus: 150.00 g (saldainių „Marshmallow“ masei)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių pasiruoškite saldainių „Marshmallow“ masę. Ją galite pasiruošti jau prieš dieną ar net kelias dienas.
  2. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinio baltymą, cukraus sirupą ir druską. Plakite apie 5 minutes, kol gausite standžias putas.
  3. Sumažinkite plaktuvo greitį ir suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
  4. Supilkite vanilės ekstraktą iš išmaišykite.
  5. Sandariame indelyje šią masę galite laikyti iki dviejų savaičių.
  6. Folijos lakštu išklokite 20x30 cm dydžio indą.
  7. Paruoškite apatinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
  8. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
  9. Paruoštą šokoladą supilkite į indą, kuriame sluoksniuosite desertą. Paviršių išlyginkite.
  10. Dėkite indą į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai atšals ir sustings, apie 30 minučių.
  11. Paruoškite nugos sluoksnį. Sviestą sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir ištirpinkite ant vidutinio dydžio ugnies.
  12. Suberkite cukrų ir pieną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps ir masė užvirs.
  13. Sumažinkite ugnį iki mažos ir kaitinkite 5 minutes, kartais pamaišydami.
  14. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir sudėkite „Marshmallow“ masę, riešutų sviestą ir vanilės ekstraktą.
  15. Išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite stambiai smulkintus sūdytus žemės riešutus.
  16. Paruoštą nugos sluoksnį tolygiai užpilkite ant sustingusio apatinio šokolado sluoksnio.
  17. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol visiškai atvės.
  18. Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
  19. Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, tiesiog, laikydami už prikaistuvio rankenos, lengvai jį judinkite sukamaisiais judesiais.
  20. Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
  21. Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
  22. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Ją pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
  23. Paruoštą karamelę tolygiai užpilkite ant sustingusio nugos sluoksnio.
  24. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
  25. Paruoškite viršutinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
  26. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
  27. Paruoštą šokoladą tolygiai supilkite ant karamelės sluoksnio.
  28. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 60 minučių, kol visiškai atvės ir sutvirtės.
  29. Prieš patiekdami, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir valandėlę palaikykite kambario temperatūroje.
Suskleisti

 

Sausainis. Karamelė. Šokoladas. Tobulas trio, neišskiriama komanda, susijungianti šokoladiniuose „Twix“ batonėliuose. Jei rankos taip ir tiesiasi link tų auksine spalva žėrinčių popierėlių, labai rekomenduojame vieną kartą nusipirkti ne patį šokoladuką, o miltų, cukraus, grietinėlės ir šokolado. Išsikepti trapų sausaininį pagrindą, išsivirti karamelę, išsitirpinti šokoladą. Susluoksniuoti, kantriai palaukti ir... Štai naminiai šokoladiniai „Twix“ batonėliai!

Recepto šaltinis: http://www.endlesssimmer.com/2012/01/27/fancy-caramel-toffee-shortbread-bars-ok-fine-twix/

Naminiai Twix
Receptas: Naminiai „Twix“ batonėliai
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
4.2 / 26
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g (115 tirpinto - trapiam pagrindui, 60 - karamelės sluoksniui ir 75 - šokolado sluoksniui)
Rudasis cukrus: 100.00 g (trapiam pagrindui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trapiam pagrindui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (trapiam pagrindui)
Miltai: 140.00 g (trapiam pagrindui)
Cukrus: 200.00 g (karamelės sluoksniui)
Vanduo: 6.00 valg. š. (karamelės sluoksniui)
Grietinėlė: 65.00 ml (riebios - karamelės sluoksniui)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼ - karamelės sluoksniui)
Šokoladas: 150.00 g (pieniško - šokolado sluoksniui)
Cukraus sirupas: 1.00 arbat. š. (šviesaus - šokolado sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių paruoškite trapų pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Į dubenėlį su atvėsusiu tirpintu sviestu suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
  3. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite elektriniu plaktuvu.
  4. Suberkite miltus ir išmaišykite. Kepimo indą (20x20 cm ar 35x10 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
  5. Sudėkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir tešla bus iškepusi.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir atidėkite į šalį, kol atvės.
  7. Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį.
  8. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps.
  9. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
  10. Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, laikydami už prikaistuvio rankenos, jį lengvai judinkite sukamaisiais judesiais.
  11. Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
  12. Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
  13. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Būkite atsargūs!
  14. Grietinėlę pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
  15. Paruoštą karamelę porai minučių atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
  16. Paruoškite šokolado sluoksnį. Šokoladą, šviesų cukraus sirupą ir sviestą sudėkite į dubenėlį.
  17. Statykite dubenėlį and puodo su verdančiu vandeniu („garų vonelės“) ir kaitinkite pamaišydami, kol šokoladas bei sviestas ištirps ir gausite visiškai vientisą masę.
  18. „Sukonstruokite“ šokoladinius batonėlius. Karamelę tolygiu sluoksniu supilkite ant atvėsusio trapaus pagrindo.
  19. Ant karamelės sluoksnio tolygiai supilkite paruoštą šokoladą.
  20. Indą su susluoksniuotu desertu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol visiškai sustings.
  21. Prieš patiekdami supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Skanaus!  
Suskleisti

Jeigu gaminant kitus šokoladinius batonėlius kartais gali šiek tiek sudrebėti ranka, su „Bounty“ viskas kur kas paprasčiau: čia reikės daug mažiau produktų, daug mažiau laiko, daug mažiau pastangų. Koks gi rezultatas? Šaunus. Drėgnas kokosinis batonėlis, aplietas šokoladu. Beje, šokoladą rinkitės tą, kurį mėgstate labiau: pienišką (tokie šokoladiniai „Bounty“ batonėliai būna įpakuoti į mėlynus popierėlius) arba juodąjį (jei iš parduotuvės lentynos mieliau čiumpate batonėlį raudoname popierėlyje).

Recepto šaltinis: http://notyourmommascookie.com/2012/10/homemade-bounty-bars/

Naminiai „Bounty“ batonėliai
Receptas: Naminiai „Bounty“ batonėliai
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 61
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 300.00 g
Sutirštintas pienas: 270.00 g (saldaus)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Plokščią padėklą ar kitokį indą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, saldintą sutirštintą pieną ir miltelinį cukrų.
  3. Masė turi būti lipni ir drėgna. Drėgnais delnais suformuokite pailgus maždaug 5–7 cm ilgio ritinėlius (batonėlius).
  4. Sudėkite ant padėklo ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite 1 valandą, kol ritinėliai taps pakankamai tvirti.
  5. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, suberkite į dubenį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“.
  6. Iš šaldytuvo išimtus kokosinius ritinėlius įmerkite į šokoladą taip, kad visas pasidengtų šokoladu.
  7. Perkelkite atgal ant kepimo popieriaus ir vėl laikykite šaldytuve apie 30 minučių, kol sustings.

 

Suskleisti

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų