Naminiai užkandžiai krepšinio sirgaliams: 12 puikių receptų

Sakoma, kad „užvalgyti“ emocijas negerai, tačiau tai negalioja žiūrint įtemptas rungtynes. Jokia paslaptis, kad ekrane ir už ekranų verdant aistroms, šiek tiek lengviau susitvarkyti su emocijomis, kartkarčiais įsimetant į burną kokią saujelę užkandžių. Štai pasiūlymai tiems, kurie teikia pirmenybę naminiams gardėsiams. Skanaus ir... gero krepšinio!
Gruzdinti svogūnų žiedai
Gruzdinti svogūnų žiedai / Vida Press nuotr.
Tortilijų traškučiai
Receptas: Tortilijų traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 3.00 vnt. (lakštai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Aliejų sumaišykite su pomidorų padažu, druska ir prieskoniais.
  2. Mišiniu, naudodami konditerinį teptuką, gausiai ištepkite tortilijas.
  3. Žirklėmis jas padalinkite į daug trikampėlių ir dėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  4. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5–10 minučių, kol apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 67
Receptas
Ingredientai
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Suskleisti
Kepinti migdolai
Receptas: Kepinti migdolai su medumi ir sezamu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 300.00 g
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Druska: 0.50 arbat. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Berkite migdolus į kepimo popieriumi išklotą skardą, dėkite į įkaitintą orkaitę ir pakepinkite apie 10 min., porąsyk pamaišydami. Išimkite skardą iš orkaitės, pilkite migdolus į dubenį ir liekite ant jų medų, o tada labai gerai išmaišykite, kad šis tolygiai riešutus padengtų. Tada suberkite druską ir grąžinkite riešutus į skardą bei kepkite dar 4-5 min.

Suskleisti
Kepinti migdolai
Receptas: Kepinti migdolai su druska ir paprika
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 300.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (ideliai tinka druskos dribsniai)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (išbandykite ir rūkytą papriką)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Ištirpinkite sviestą ir pilkite į dubenį su migdolais, labai gerai rankomis išmaišykite, kad riešutai vienodai pasidengtų. Pilkite migdolus į skardą ir pakepinkite apie 10 min. Išimkite skardą iš orkaitės, suberkite druską, papriką, vėl labai gerai išmaišykite, sulyginkite ir kiškite į orkaitę dar 4-5 min.

Suskleisti
Tešloje kepti svogūnų žiedai
Receptas: Tešloje kepti svogūnų žiedai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 29
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 kg
Miltai: 250.00 g
Pienas: 1.00 st.
Vynas: 1.00 st. (sauso balto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 st. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite storokais griežinėliais ir išdalinkite žiedais.

2. Paruoškite tešlą: į miltuose padarytą duobutę supilkite pieną, įmuškite kiaušinį, įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų ir šaukštu maišykite, kol neliks sausų miltų. Tešlą atskieskite vynu, kad būtų tokio tirštumo kaip grietinė.

3. Svogūnų žiedus po vieną pasmeikite šakute, pavilgykite tešloje ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai apskrus.

Suskleisti
Užkandėlės prie alaus
Receptas: Užkandėlės prie alaus
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 68
Receptas
Ingredientai
Bulvių traškučiai 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Riešutus paskrudinkite keptuvėje.

2. Susmulkinkite kiaušinius, sutarkuokite sūrį. Į masę įberkite smulkintą česnaką bei skrudintus riešutus, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir tepkite masę ant traškučių (tinka ir skrudintos duonos riekelės, tortilijos ir pan.).

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Parmos kumpis: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš sluoksniuotos tešlos ant kepimo popieriaus iškočiokite 20 x 60 cm stačiakampį ir išdėliokite plonus kumpio gabalėlius. Perlenkite tešlą pusiau ir supjaustykite apie 1 cm pločio juostelėmis.

2. Juostelių galus susukite į priešingas puses – padarykite virveles. Galus stipriau užspauskite, kad neatsisuktų. Virveles sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Lavašo traškučiai
Receptas: Lavašo traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 82
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (kietas brandintas)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais.
  2. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį.
  3. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mėgstate aštriai, į šaukštą majonezo išspauskite skiltelę česnako, aptepkite šiuo padažu lavašą.
  4. Skardos dugną išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite lavašo trikampėlius, kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Suskleisti
Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
Receptas: Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 360.00 ml
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 8.00 valg. š.
Parmezano sūris: 180.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti baltieji - pagal skonį)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolai: 30.00 g (plokštelės papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
  2. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus ir druską.
  3. Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir, be perstojo maišydami, kaitinkite, kol tešla sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei pipirus.
  4. Palikite tešlą ataušti. Į ataušusią tešlą muškite po vieną kiaušinį ir energingai išplakite.
  5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į skardą suformuodami bandeles. Apibarstykite migdolų plokštelėmis ir patikrinkite, ar jos tikrai prie tešlos prikibo.
  6. Kepkite 15-20 min., kol bandelės įgaus auksinę spalvą ir išsipūs.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

 

Suskleisti
Užkandėlė prie alaus
Receptas: Užkandėlė prie alaus
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 12
Receptas
Ingredientai
Lakštiniai vafliai: (pakuotė) 1.00 vnt.
Majonezas: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių - pagal skonį)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Majonezą sumaišykite su išspaustu česnaku.
  2. Gautą masę užtepkite ant vaflių, pabarstykite aitriosios paprikos milteliais ir kmynais. 
  3. Supjaustykite vaflius plonomis juostelėmis ar kita norima forma, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rita D.

Suskleisti
Traškūs svogūnų žiedai
Receptas: Traškūs svogūnų žiedai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 54
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 500.00 g
Druska: 1.00 valg. š.
Miltai: 30.00 g
Krakmolas: 30.00 g
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Aliejus: 500.00 ml (gruzdinimui)
Kaip gaminti
  1. Svogūnus supjaustykite žiedais.
  2. Paruoškite tirpalą iš 500 ml vandens ir druskos.
  3. Svogūnus tirpale mirkykite pusvalandį.
  4. Sumaišykite paprikas, persijotus miltus, krakmolą ir miltelinį cukrų.
  5. Svogūnų žiedus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apvoliokite miltų mišinyje.
  6. Kepkite mažomis porcijomis įkaitintame aliejuje.
  7. Išimkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

 

Suskleisti
Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu
Receptas: Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (6-8 nedidelės)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir padažui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (padažui saldžiosios)
Česnakai: 4.00 skiltelės (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui pusė)
padažui aitrusis pipiras 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui sultys)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite stiklinę alyvuogių aliejaus ir nedidelėmis porcijomis kepkite bulvių traškučius. Iškeptus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, pabarstykite druska, pipirais ir paprika.

3. Pasiruoškite padažą: saldžiąsias paprikas sudėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 20–25 minutes arba kol jų viršus pajuoduos ir šiek tiek atšoks odelė. Tuomet paprikas nulupkite, išimkite sėklas ir su česnako skiltelėmis, svogūnu ir aitriuoju pipiru sutrinkite elektrine trintuve. Padažą paskaninkite pipirais, druska, žiupsneliu cukraus ir citrinų sultimis (visko dėkite pagal skonį).

4. Bulvių traškučius tiekite su paprikų padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos