Naminis Elenos pesto padažas: dieviško skonio

„Virtuvėje sukuosi nuolatos ir daug eksperimentuoju. Šio recepto atsiradimo istorija labai paprasta: išragavusi šimtus pesto iš parduotuvių, labai nusivyliau, kai kuriuose vien actas, kiti nesuprantama iš ko pagaminti, dar kiti turi neaiškaus kartumo ar rūgštumo“, – rašo Elena.
Elenos pesto padažas
Elenos pesto padažas / Elenos Kiliauskienės nuotr.

„O šis yra dieviško skonio, nuostabiai tinka su čiabatos duona, pomidorais, mocarelos sūriu ir pan. Kadangi tai užtepėlė gaminta namų sąlygomis, šaldytuve gali būti iki mėnesio, bet garantuoju, kad tiek neužsibus. P.S. svarbu pasirinkti tikrai gerą ir laiko patikrintą alyvuogių aliejų“, – dalinasi Elena ir pateikia savo pesto receptą.

Jums reikės:

100 g šviežių baziliko lapelių,

150 ml alyvuogių aliejus,

100 g tarkuoto Džiugo sūrio,

100 g žemės riešutų be luobelės,

2 skiltelių česnako,

šiek tiek druskos,

citrinų sulčių.

Elenos Kiliauskienės nuotr. /Elenos pesto padažas
Elenos Kiliauskienės nuotr. /Elenos pesto padažas

Kaip gaminti:

1. Visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės ir supilkite į stiklainiuką. Laikykite šaldytuve ir skanaukite su mėgstamais patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų