„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Naminis patiekalas, įkvėptas filmo „La troškinys“

Daugelio mėgstamas animacinis filmas „La troškinys“ ne vieną paskatino išbandyti garsiojo kulinaro Augusto Gusteau daržovių troškinį, filme iki ašarų sužavėjusį maisto kritiką. Paprastesnį, naminį variantą pabandyti pranešime žiniasklaidai siūlo „Norfos“ kulinarijos meistrai.
Daržovių troškinys
Daržovių troškinys / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 vnt. baklažano,
  • 1 vnt. cukinijos,
  • 1 vnt. paprikos,
  • 3 vnt. pomidorų,
  • 1 vnt. svogūno,
  • kelių skiltelių česnako,
  • Provanso žolelių, druskos.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia griežinėliais supjaustykite baklažaną ir apibarstykite 1 arbat. š. druskos. Leiskite pastovėti 30 min. išsiskyrusias sultis nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Kol ruošiamas baklažanas, įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepkite svogūną, pabaigoje sudėkite smulkintą česnaką. Pabarstykite druskos ir pagardinkite pipirais.

  3. Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą cukiniją ir baklažaną ir troškinkite kelias minutes.

  4. Po to sudėkite žiedais pjaustytą papriką ir kepkite dar apie 6 min.

  5. Dabar laikas sudėti pomidorus – prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjaustykite gabaliukais.

  6. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol visos daržovės suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs