Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naminis patiekalas, įkvėptas filmo „La troškinys“

Daugelio mėgstamas animacinis filmas „La troškinys“ ne vieną paskatino išbandyti garsiojo kulinaro Augusto Gusteau daržovių troškinį, filme iki ašarų sužavėjusį maisto kritiką. Paprastesnį, naminį variantą pabandyti pranešime žiniasklaidai siūlo „Norfos“ kulinarijos meistrai.
Daržovių troškinys
Daržovių troškinys / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 vnt. baklažano,
  • 1 vnt. cukinijos,
  • 1 vnt. paprikos,
  • 3 vnt. pomidorų,
  • 1 vnt. svogūno,
  • kelių skiltelių česnako,
  • Provanso žolelių, druskos.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia griežinėliais supjaustykite baklažaną ir apibarstykite 1 arbat. š. druskos. Leiskite pastovėti 30 min. išsiskyrusias sultis nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Kol ruošiamas baklažanas, įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepkite svogūną, pabaigoje sudėkite smulkintą česnaką. Pabarstykite druskos ir pagardinkite pipirais.

  3. Į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą cukiniją ir baklažaną ir troškinkite kelias minutes.

  4. Po to sudėkite žiedais pjaustytą papriką ir kepkite dar apie 6 min.

  5. Dabar laikas sudėti pomidorus – prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjaustykite gabaliukais.

  6. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol visos daržovės suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas