Reikės:
- 2,5 kg pomidorų,
- 2 kg saldžiųjų paprikų,
- ½ kg svogūnų,
- 3 morkų,
- 200 ml aliejaus,
- 5 lauro lapelių,
- žiupsnelio pipirų,
- 2 valg. š. cukraus,
- 4 valg. š. druskos.
- saujos petražolių,
- 10 skiltelių česnako,
- 1 aitriosios paprikos,
Gaminimas:
Pomidorus, 0,5 kg paprikos, svogūnus, česnaką ir aitriąją papriką sumalkite mėsmale, dėkite į puodą, suberkite susmulkintas petražoles, supilkite aliejų ir virkite 20 minučių.
Morkas ir likusią papriką supjaustykite šiaudeliais, dėkite į puodą prie daržovių ir, pagardinę cukrumi, druska, lauro lapais ir pipirais, virkite dar 20 minučių.
Išvirusią daržovienę supilstykite į paruoštus sterilizuotus puslitrinius stiklainius, pridenkite dangteliais ir kaitinkite puode su verdančiu vandeniu 30 minučių. Sandariai uždarykite, apverskite dangteliais žemyn ir leiskite atvėsti.
Laikykite šaltoje tamsioje vietoje. Puikus pagardas prie įvairių mėsos ir žuvies patiekalų.
Skanaus!