„Neretai sūris tampa ir pagrindiniu patiekalu, ypač – jeigu kalbame apie salotas. O joms puikiai tinka ne tik taip vertinamas kietasis, fetos ar pelėsinis sūris, bet ne ką mažiau – ir naminis varškės sūris“, – pasakoja šeimininkavimą virtuvėje didžiausiu hobiu įvardijanti 15min skaitytoja.
Pasak Juditos, būtent naminis varškės sūris dėl jai nesuprantamų priežasčių yra nepelnytai nuvertintas ir nublanksta prieš likusius.
„Gal visi vaikystėje atsivalgėme, o gal tik fantazijos trūksta? Įdomiai lietuviai galvoja, kad naminis varškės sūris tinkamas tik sumuštiniams ar su medumi valgyti. Anaiptol: paskrudintas keptuvėje jis tobulai tinka su įvairiomis salotomis ir pomidorais“, – kulinariniais atradimais dalijasi Judita.
Abejojate? Tuomet išbandykite svarų Juditos argumentą – naminio varškės sūrio salotas. Užtruksite ne daugiau 10 minučių.
4 porcijoms salotų reikės:
- 150 g sultenių
- 250 g smulkiavaisių pomidorų
- naminio varškės sūrio (galima modifikacija – tofu sūris)
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (tinka ir „Ghee“ aliejus)
- šviežiai maltų pipirų mišinio
- Himalajų druskos
Gaminimas:
Sultenes švariai nuplauname, kruopščiai nusausiname. Pomidorus padalijame į puseles. Į lėkštes sudedame sultenes ir pomidorus, apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska, pipirais.
Sūrį apkepame keptuvėje ant alyvuogių arba „Ghee“ aliejaus. Gabalėlius sudedame ant ruošiamų salotų viršaus. Maistą patiekiame ant stalo.
Skanaus!
Juditos receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai.
Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite! Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d.