Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Naminis varškės sūris nuvertintas nepelnytai? Judita guldo ant batono, tepa medumi ir pjausto į salotas

„Neduokite man mėsos, tačiau sūrio, prašau, neatimkite“ – turbūt taip atsakyčiau, jeigu manęs kas nors paklaustų, be ko gyventi negalėčiau“, – tikina 15min skaitytoja Judita. Gausioje moters šeimoje sūris – daugiau nei užkandis ar gelbėjimosi ratas į namų duris pasibeldus netikėtiems svečiams.
Naminis varškės sūris – puiki sudedamoji salotų dalis
Naminis varškės sūris – puiki sudedamoji salotų dalis / Skaitytojos Juditos nuotr.

„Neretai sūris tampa ir pagrindiniu patiekalu, ypač – jeigu kalbame apie salotas. O joms puikiai tinka ne tik taip vertinamas kietasis, fetos ar pelėsinis sūris, bet ne ką mažiau – ir naminis varškės sūris“, – pasakoja šeimininkavimą virtuvėje didžiausiu hobiu įvardijanti 15min skaitytoja.

Pasak Juditos, būtent naminis varškės sūris dėl jai nesuprantamų priežasčių yra nepelnytai nuvertintas ir nublanksta prieš likusius.

„Gal visi vaikystėje atsivalgėme, o gal tik fantazijos trūksta? Įdomiai lietuviai galvoja, kad naminis varškės sūris tinkamas tik sumuštiniams ar su medumi valgyti. Anaiptol: paskrudintas keptuvėje jis tobulai tinka su įvairiomis salotomis ir pomidorais“, – kulinariniais atradimais dalijasi Judita.

Abejojate? Tuomet išbandykite svarų Juditos argumentą – naminio varškės sūrio salotas. Užtruksite ne daugiau 10 minučių.

Skaitytojos Juditos nuotr./Naminis varškės sūris – puiki sudedamoji salotų dalis
Skaitytojos Juditos nuotr./Naminis varškės sūris – puiki sudedamoji salotų dalis

4 porcijoms salotų reikės:

  • 150 g sultenių
  • 250 g smulkiavaisių pomidorų
  • naminio varškės sūrio (galima modifikacija – tofu sūris)
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (tinka ir „Ghee“ aliejus)
  • šviežiai maltų pipirų mišinio
  • Himalajų druskos

Gaminimas:

Sultenes švariai nuplauname, kruopščiai nusausiname. Pomidorus padalijame į puseles. Į lėkštes sudedame sultenes ir pomidorus, apšlakstome alyvuogių aliejumi, druska, pipirais.

Sūrį apkepame keptuvėje ant alyvuogių arba „Ghee“ aliejaus. Gabalėlius sudedame ant ruošiamų salotų viršaus. Maistą patiekiame ant stalo.

Skanaus!

Juditos receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai.

Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite! Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos