Įdomiais vaflių receptais pranešime žiniasklaidai dalinasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Sveikuoliški avižų vafliai (be glitimo)
Ingredientai:
- ¾ stiklinės avižų miltų;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 2 valg. šaukšt. aliejaus;
- 6 valg. šaukšt. pieno;
- 1 kiaušinis.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite avižų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į sausą mišinį supilkite aliejų ir pieną, vėliau įmaišykite išplaktą kiaušinį.
2. Lengvai patepkite aliejumi vaflinę, pilkite šiek tiek tešlos ir kepkite tol, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad vafliai būtų labiau apskrudę, įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pakepkite vaflius dar kelias minutes.
Iškeptus vaflius galite patiekti su riešutais, įvairiomis uogomis bei sirupais.
Vafliai su cinamonu ir sūrio kremu
Ingredientai:
vaflių tešlai:
- 4 kiaušiniai;
- 200 g grūdėtosios varškės;
- 115 g kreminio sūrio (tinka maskarponės, rikotos ar kitas);
- 1 stiklinė miltų ar miltų mišinio vafliams;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1/3 stiklinės klevų sirupo.
cinamono sirupui:
- 2 arbat. šaukšt. ištirpinto sviesto;
- 2 arbat. šaukšt.klevų sirupo;
- 2 arbat. šaukšt. cinamono.
kremui:
- 115 gramų minkšto sūrio;
- ¼ stiklinės klevų sirupo.
Gaminimas:
1. Grūdėtą varškę susmulkinkite trintuve tol, kol masė pasidarys vientisa. Dėkite kreminį sūrį ir maišykite tol, kol masė taps vientisa. Sudėkite visus likusius ingredientus, reikiamus pagaminti vaflių tešlai ir viską labai gerai išmaišykite.
2. Sumaišykite visus cinamono sirupui reikalingus ingredientus.
3. Vaflinę padenkite purškiamu aliejumi, įdėkite vaflių tešlos ir ją apšlakstykite cinamono sirupu. Vaflius kepkite tol, kol jie gražiai paruduos.
4. Kol iškeps vafliai, sumaišykite visus kremo ingredientus.
Šiuos saldžius vaflius pagardinkite šviežiomis ar šaldytomis ir atšildytomis uogomis. Tokie vafliai itin saldūs, tad juos galima valgyti ne tik pusryčiams, bet ir kaip desertą.
Vafliai su špinatais ir pomidorais
Ingredientai:
- 2 ir ¼ stiklinės miltų;
- 1 ir ¾ stiklinės pasukų;
- ½ stiklinės išlydyto sviesto;
- 1 valg. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis juodųjų pipirų;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 ir ¼ stiklinės sutarkuoto čederio sūrio;
- ½ stiklinės špinatų lapų;
- ¼ stiklinės keptų pomidorų.
Gaminimas:
1. Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite miltus, druską, pipirus ir cukrų. Į masę supilkite pasukas ir tirpintą sviestą, šaukštu maišykite tol, kol tešla pasidarys vientisa.
2. Į tešlą sudėkite sūrį, špinatus ir pomidorus, maišykite tol, kol ingredientai vientisai pasiskirstys tešloje. Jei tešla atrodo per daug tiršta, įpilkite šiek tiek pasukų, o jeigu tešla tapo pernelyg skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.
3. Vaflinę padenkite aliejumi, pilkite po truputį tešlos ir kepkite tol, kol gražiai paruduos.
4. Šiuos vaflius valgykite su jogurtiniu ar grietinės padažu, gardintu šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Jeigu norisi sočiau, šalia vaflių patiekite ir šaltai rūkytos lašišos gabalėlių.