„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Nauja pora – vištiena ir bazilikai: marinuokit, kepkit ant grilio ir klausykit pagyrų

Bazilikus tradiciškai poruojame su pomidorais, dar makaronais, mocarela. Tačiau šis nuostabaus aromato žalumynas yra žymiai plačiau pritaikomas. Pavyzdžiui, jis labai tinka su vištiena, ypač, kai į kompaniją pasitelkiami dar ir citrusai. Išbandykit patiekalą, kuris valgančiųjų akyse pavers jus šefų šefu. Tikrai sulauksit prašymų pasidalint receptu!
Vištiena su bazilikais
Vištiena su bazilikais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg vištų blauzdelių ar krūtinėlės gabaliukų;
  • 2/3 stiklinės grynų apelsinų sulčių, pirktinių ar pačių spaustų;
  • 1 mažos žaliosios citrinos (laimo) sultys;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • keliolika šviežių bazilikų lapelių, supjaustytų siauromis juostelėmis.

Gaminimas:

1. Sumaišykite dubenėlyje apelsinų ir žaliųjų citrinų sultis, aliejų, česnaką ir druską. Įmaišykite ir susmulkintus bazilikus.

2. Mėsą apsausinkite, dėkite į dubenį ar tvirtą maišą, užpilkite paruoštą mišinį ir gerai apvoliokite ar papurtykite maišą. Dėkite šaltai ir marinuokite bent valandą, o galima ir kelias.

3. Įkaitinkite grilį ir kepkite ant jo mėsą, tai užtruks apie 20–30 min. – krūtinėlės gabalai iškeps kiek greičiau, blauzdelės užtruks ilgėliau.

4. Prie šios vištienos labai tinka salotos su apelsinais.

Burokėlių salotos su apelsinais
Receptas: Burokėlių salotos su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Gražgarstės: 3.00 sauja (1 pakuotė - tinka bet kurios mėgstamos salotos)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja (trečdalis stiklinės)
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (trečdalis st. maltų - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių - užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtųjų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
  1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite.
  2. Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir traškūs, tarsi ką tik nuskinti.
  3. Gerai nuplautus ir šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistus burokėlius kiekvieną atskirai suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 0C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. Ataušinkite ir nulupkite. 
  4. Nuluptus burokėlius supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir išdėliokite ant salotų lapelių. Apelsinus nulupkite kartu su baltąja odelės dalimi, supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
  5. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
  6. Visus padažo ingredientus iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. P
  7. aruoštu užpilu apliekite salotas.
  8. Tiekite su sviestu apteptomis skrudintomis itališkos duonos riekelėmis.
Suskleisti
Morkų salotos su apelsinais
Receptas: Morkų salotos su apelsinais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 50
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Razinos: 1.00 sauja
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių)
Medus: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Linų sėmenų aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir alyvuogių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nulupkite ir aštriu peiliu, kad neištekėtų daug sulčių, supjaustykite gabalėliais.
  2. Morkas sutarkuokite šiaudeliais. Česnakus sutrinkite.
  3. Sezamų sėklas suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite kelias minutes, kol taps rusvai gelsvos.
  4. Dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis, medų, garstyčias, aliejų, cinamoną, įberkite mažą žiupsnelį druskos.
  5. Morkas suberkite į lėkštę, sudėkite apelsinus, apibarstykite česnakais, skrudintomis sezamų sėklomis, razinomis. Apšlakstykite padažu.

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs