Ingredientai:
- 1 kg vištų blauzdelių ar krūtinėlės gabaliukų;
- 2/3 stiklinės grynų apelsinų sulčių, pirktinių ar pačių spaustų;
- 1 mažos žaliosios citrinos (laimo) sultys;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- keliolika šviežių bazilikų lapelių, supjaustytų siauromis juostelėmis.
Gaminimas:
1. Sumaišykite dubenėlyje apelsinų ir žaliųjų citrinų sultis, aliejų, česnaką ir druską. Įmaišykite ir susmulkintus bazilikus.
2. Mėsą apsausinkite, dėkite į dubenį ar tvirtą maišą, užpilkite paruoštą mišinį ir gerai apvoliokite ar papurtykite maišą. Dėkite šaltai ir marinuokite bent valandą, o galima ir kelias.
3. Įkaitinkite grilį ir kepkite ant jo mėsą, tai užtruks apie 20–30 min. – krūtinėlės gabalai iškeps kiek greičiau, blauzdelės užtruks ilgėliau.
4. Prie šios vištienos labai tinka salotos su apelsinais.
Ingredientai
Gražgarstės:
3.00 sauja (1 pakuotė - tinka bet kurios mėgstamos salotos)
Citrinos:
1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių - užpilui)
Medus:
1.00 valg. š. (užpilui)
Druska:
1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kaip gaminti
- Salotų lapelius gerai nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje arba, uždengusi kiaurasamtį lėkšte, smarkiai nupurtykite.
- Sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus dailios formos ir traškūs, tarsi ką tik nuskinti.
- Gerai nuplautus ir šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistus burokėlius kiekvieną atskirai suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 0C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. Ataušinkite ir nulupkite.
- Nuluptus burokėlius supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir išdėliokite ant salotų lapelių. Apelsinus nulupkite kartu su baltąja odelės dalimi, supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite ant salotų.
- Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
- Visus padažo ingredientus iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. P
- aruoštu užpilu apliekite salotas.
- Tiekite su sviestu apteptomis skrudintomis itališkos duonos riekelėmis.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Apelsinus nulupkite ir aštriu peiliu, kad neištekėtų daug sulčių, supjaustykite gabalėliais.
- Morkas sutarkuokite šiaudeliais. Česnakus sutrinkite.
- Sezamų sėklas suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite kelias minutes, kol taps rusvai gelsvos.
- Dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis, medų, garstyčias, aliejų, cinamoną, įberkite mažą žiupsnelį druskos.
- Morkas suberkite į lėkštę, sudėkite apelsinus, apibarstykite česnakais, skrudintomis sezamų sėklomis, razinomis. Apšlakstykite padažu.
Suskleisti