Nauja pusryčių pažiba: kepti grikiai su kiaušiniais

Paprastą grikių košę valgyti atsibodo? Pats metas jai suteikti naujų atspalvių!
Grikių košė
Grikių košė / Shutterstock nuotr.

Išbandę prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai siūlomą keptų grikių su kiaušiniais receptą, nesidairysite atgal. Prie šio pusryčių patiekalo norėsis sugrįžti vėl ir vėl.

Ingredientai

  • 100 g grikių kruopų
  • 1 saldžioji paprika
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • šviežios gražgarstės
  • 3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
  • 6 vyšniniai pomidoriukai
  • druska, pipirai.

Kaip gaminti

  1. Kruopas išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės, nusausinkite. Papriką smulkiai supjaustykite.
  2. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, juos kartu pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Sudėkite papriką, kepkite, kol suminkštės. Tuomet sudėkite kruopas, maišydami kepkite apie 3 minutes, pagardinkite druska, pipirais, jei norite – ir itališkų žolelių mišiniu.
  3. Padarykite 4 duobeles ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Palaikykite ant ugnies, kol tryniai sustings, bet liks pusiau skysti. Ant viršaus užbarstykite tarkuotą sūrį, pjaustytus pomidoriukus ir gražgarstes. Patiekite iš karto, geriausia tiesiai iš keptuvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“