Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas vieno žymiausių pasaulio šefų projektas – restoranas su „Gucci“

Vienas žymiausių virtuvės šefų pasaulyje, Massimo Bottura, itin aktyviai dirbantis ir su socialiniais projektais, atidarys naują restoraną Florencijoje, Italijoje. Pranešama, kad šį projektą jis įgyvendins kartu su prabangos prekių ženklu „Gucci“.
Massimo Bottura
Massimo Bottura / Vida Press nuotr.

Kaip rašo mados žurnalo „Vogue“ interneto svetainė, naujasis restoranas bus atidarytas „Gucci“ muziejuje Florencijoje, kuris bus pervadintas į „Gucci Garden“. Šis muziejus įsikūręs pastate „Palazzo della Mercanzia“. Šis istorinis objektas šiuo metu renovuojamas ir, planuojama, bus atvertas lankytojams (kartu su restoranu jame) kitų metų sausį vyksiančios vyrų mados savaitės „Pitti Uomo“ metu. Koks tai bus restoranas, kol kas laikoma paslaptyje. Tiesa, tai ne pirmas kartas, kai Bottura bendradarbiauja su „Gucci“ – su šiuo prekės ženklu jis jau dirbo kuriant vieną video seriją.

Iki šiol žymiausias Botturos projektas yra jo restoranas „Osteria Francescana“ Modenoje, Italijoje, besipuikuojantis 2-ąja vieta 50-ies geriausių pasaulio restoranų sąraše. Nemažiau nei žymusis restoranas, į kurį svečiams išties nelengva patekti, vertinama šefo iš Italijos švietėjiška, socialinė veikla.

Vida Press nuotr./Massimo Bottura
Vida Press nuotr./Massimo Bottura

Pastaraisiais metais jis aktyviai agituoja prieš beprotišką maisto švaistymą, kviečia atsigręžti į šią problemą ir kitus virtuvės šefus. Jis net yra įkūręs ne pelno siekiančią organizaciją „Food for Soul“, kuri siekia išmetamą maistą paversti gurmaniškais patiekalais, šiuo vaišinami nepasiturintieji, galbūt niekada neturėję progos ko nors panašaus ragauti restorane. Kampanijos prieš maisto švaistymą tąsa yra ir nauja Botturos knyga „Bread is Gold“, kurioje galima rasti 150 patiekalų, pagamintų iš maisto likučių, receptų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai