Nauji Ji24.lt receptai: papildykite jais kalėdinių patiekalų sąrašą

Vartote knygas, naršote receptynus internete? Taupykite laiką ir sekite Ji24.lt šventinius pasiūlymus - stalus gražiai atrodys, o patiekalai maloniai nustebins svečius.
Sausainiai su aguonomis
Sausainiai su aguonomis / g-blogas.lt nuotr.
Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
Receptas: Apverstas sūdytos karamelės obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 20
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio - rūgštokų - pyrago apačiai)
Sviestas: 220.00 g (110 - pyrago apačiai ir 110 - pyrago pagrindui)
Rudasis cukrus: 300.00 ml (100 - pyrago apačiai ir 200 - pyrago pagrindui)
Cukrus: 100.00 ml (pyrago apačiai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (1 - pyrago apačiai ir 0,5 - pyrago pagrindui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto - pyrago apačiai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (pyrago apačiai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (1 - pyrago apačiai ir 1 - pyrago pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (pyrago pagrindui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (2,5 graikiško - pyrago pagrindui)
Miltai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (pyrago pagrindui)
Kaip gaminti

Svarbiausi įrankiai:

  • apvali kepimo forma,
  • kepimo popierius,
  • daržovių skustukas.

1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Tai padės susidariusiai karamelei nebėgti per formos kraštus, jei ji yra atsegamais kraštais. Jei jūsų forma visiškai uždara, galite tiesiog ją ištepti sviestu.

2. Obuolius nulupkite ir daržovių skustuku supjaustykite labai plonomis (beveik, kaip popierius) riekelėmis. Jas sudėkite ant kepimo formos apačios.

3. Padažui nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite visus produktus ir pavirkite apie 3–4 min., kol cukrus ištirps ir masė šiek tiek sutirštės. Gautą karamelę iškart paskleiskite kepimo formose ant obuolių sluoksnio. Ji išties greitai sustings, bet taip ir turi būti. 

4. Pyrago pagrindui išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purumo. Įplakite kiaušinius ir jogurtą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sausų produktų mišinį iš lėto įplakite į skystą plakinį, kol masė taps vientisa. Paruoštą tešlą paskleiskite ant obuolių ir karamelės.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., arba kol pyrago viršus gražiai apskrus, o patikrinus mediniu smeigtuku jis bus sausas. Palikite atvėsti 10 min kepimo formose ir tuomet pyragą išverskite į lėkštę. Patiekite iš karto su ledais. Prieš tai viršų galite dar šiek tiek apibarstyti druska, papildomam sūrumo cinkeliui

Skaniausias šiltas, bet puikus ir kitą dieną.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

 

Suskleisti
Meilės sausainiai su aviečių džemu
Receptas: Meilės sausainiai su aviečių džemu
1 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Miltai: 260.00 g
Krakmolas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Sviestas: 305.00 g (185 - kambario temperatūros ir 220 sviesto)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - kiaušinis ir 1 - trynys)
Džemas: 1.00 st. (aviečių)
Kaip gaminti

1. Miltus, krakmolą ir druską sumaišykite dubenėlyje.

2. Kitame dubenyje išplakite sviestą ir nutarkuotą citrinos žievelę iki purumo. Sudėkite kiaušinius ir dar kartą gerai išplakite.

3. Suberkite į sviesto plakinį miltų mišinį ir viską lėtai plakite iki vientisos masės. Gauta tešlą padalinkite į tris dalis, iš kiekvienos suformuokite apskritimą ir ji šiek tiek suplokite (taip bus vėliau lengviau kočioti), įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba į šaldiklį valandai. Tešla turi sutvirtėti, sustingti, tačiau netapti ledinė, jei dedate į šaldiklį.

4. Atkirpkite du lapus kepimo popieriaus – tarp jų kočiosite tešlą.

5. Išsiimkite vieną tešlos gabalėlį, dėkite tarp miltais pabarstytų kepimo popieriaus lapų ir iškočiokite. Labai plonai nekočiokite, kadangi tešla greitai šyla ir bus sunku su ja dirbti. 

6. Iš iškočiotos tešlos išspauskite sausainių formeles: vieną pilną, kitą su forma per vidurį. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 min. Sausainiai turi likti šviesūs, o ne ruduoti. 

7. Tai atlikite su visa tešla. Kol tešlos nenaudojote – laikykite ją šaldytuve arba šaldiklyje. Liekančias dalis po kočiojimo, taip pat suformuokite į plokščią apskritimą ir  vėl dėkite į šaldiklį, kol nesiimsite jos kočioti. Tešla išties minkšta, tad daug lengviau ir privalu dirbti, kai ji šalta.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti
Meduolis su slyvų uogiene
Receptas: Meduolis su slyvų uogiene
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 puodelis (tamsaus melasos cukraus)
Medus: 1.00 puodelis (natūralaus)
Pienas: 1.00 puodelis (1/3 riebaus)
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės pastos)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (meduoliams)
Miltai: 1.00 puodelis (1 ir 1/2 -)
Uogienė:(slyvų) 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į didelį dubenį sudėkite cukrų, medų, pieną, gabaliukais pjaustytą sviestą ir iki vientisos masės tirpinkite ant karštų garų.
  2. Gautą masę šiek tiek pravėsinkite ir įplakite kiaušinius.
  3. Suberkite miltus ir visus prieskonius, užmaišykite tešlą.
  4. Supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite 180–190 laipsnių temperatūroje, kol meduolis iškyla, o į vidų įsmeigtas medinis pagaliukas neapsivelia žalia tešla.
  5. Leidžiame pyragui atvėsti. Perpjaukite pusiau ir pertepkite uogiene. Kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą, vėliau jau galite skanauti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Kriaušės virtos baltame vyne
Receptas: Baltame vyne virtos kriaušės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt.
Gvazdikėliai: 10.00 vnt.
Juodieji pipirai: 10.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Medus: 3.00 valg. š.
Vynas: 750.00 ml (balto pusiau saldaus)
Jogurtas: 200.00 ml (graikiško - patiekimui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Sirupas: 2.00 arbat. š. (auksinio cukraus sirupo (arba skysto medaus) - patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Nulupkite kriaušes. Kriaušių apačias šiek tiek nupjaukite, kad galėtumėte jas pastatyti stačiai.
  2. Nuluptas kriaušes sudėkite į nedidelį puodą (jei naudosite per didelį puodą – vynas kriaušių neapsems). Kartu suberkite visus prieskonius, įdėkite medų ir supilkite vyną.
  3. Puodą uždenkite ir užkaiskite ant ugnies, kol užvirs. Užvirus dar virkite apie 25–30 min., kol kriaušės išvirs, o smeigiant peilį – jis labai lengvai įsismeigs.
  4. Patiekimui sumaišykite jogurtą su vanilės ekstraktu ir medumi.
  5. Patiekite iš karto dar šiltas kriaušes su kupinu šaukštu jogurto padažo.

Patarimai:

  • Kriaušes taip pat galite patiekti su maskarpone, šokoladiniu padažu, vaniliniais ledais. 
  • Išvirtas kriaušes palikite uždengtas vyne, kol bus laikas patiekti. 
  • Likęs skystis – tarsi saldus kompotas. Drąsiai galite gurkšnoti šalia deserto.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Suskleisti
Kalėdiniai sausainiai
Receptas: Kalėdiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 52
Receptas
Ingredientai
Miltai: 350.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto)
Margarinas: 100.00 g (kepiniams)
Rudasis cukrus: 175.00 g
Cukraus sirupas: 4.00 valg. š. (auksaspalvio)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelio)
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir visais prieskoniais, pirštais į miltus įtrinkite margariną, tada įmaišykite cukrų.
  2. Per vidurį padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą.
  3. Užminkykite vientisą tešlą. Ilgiau paminkius, tešla neturėtų lipti prie rankų.
  4. Ant lengvai pamiltuoto stalviršio iškočiokite tešlą į pusės centimetro storio lakštą.
  5. Formelėmis spauskite sausainius ir perkelkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 10 minučių. Kelias minutes leiskite sutvirtėti skardoje, o visiškai atvėsti perkelkite ant grotelių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Sausainiai su aguonomis
Receptas: Sausainiai su aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.9 / 28
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 puodelis (3/4)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 2.00 puodelis (2 ir 1/3)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Aguonos: 2.00 valg. š.
Šokoladas: 100.00 g (pieniško su riešutais)
Kaip gaminti
  1. Sviestą suplakite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi.
  2. Įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius.
  3. Likusius miltus įminkykite rankomis. Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę pamirkykite sausose aguonose.
  4. Suformuotus sausainiukus sudėkite į švarią lėkštę ir kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  6. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Viduje, palikite kelių pirštų pločio tarpus, dėliokite atšalusius sausainėlius.
  7. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
  8. Šokoladą ištirpinkite ir jame pamirkykite vieną, iškepusių ir atvėsusių, sausainiukų pusę.
  9. Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir palikite sustingti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų