Gardus užkandis šventiniam stalui: varškės kamuoliukai su lašiša

Atšventę Kūčias ir Kalėdas, jau galvojame - kaip gi pasitiksime Naujuosius metus. Kuo vaišinsime atvykusius svečius arba ką skanaus nusinešime ant draugų stalo? Kaip visada norisi, kad būtų greita, sveika ir skanu.
Sūdyta lašiša
Varškės kamuoliukai su sūdyta lašiša / Vida Press nuotr.

„Maxima“ pranešime žiniaskaidai dalinasi receptu, kuris sužavės ne vieną – varškės kamuoliukai su sūdyta lašiša:

Pranešimo aut. nuotr./Varškės kamuoliukai su sūdyta lašiša
Pranešimo aut. nuotr./Varškės kamuoliukai su sūdyta lašiša

Ingredientai:

  • 200 g varškės;

  • 70 g pjaustytos sūdytos atlantinių lašišų filė;
  • 1 a. š. graikiško jogurto;
  • 1 a. š. majonezo;
  • skiltelės česnako;
  • 1 agurko;
  • 1 a. š. citrinos sulčių;
  • druskos ir pipirų (pagal skonį);
  • sezamo sėklų (papuošimui);
  • baziliko (papuošimui).

Gaminimas. Gerai pertrinkite varškę, susmulkinkite lašišą ir sutrinkite česnaką. Visus ingredientus sumaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką dėkite ant agurko griežinėlio, papuoškite sezamo sėklomis, bazilikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų