„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Naujųjų sutikimo šventei – nekepti desertai: nuo tiramisu iki šokoladinių putėsių

Kalėdoms itin tiko prieskoniais kvepiantys naminiai pyragai ir keksai, medaus tortas ar net karališkas Napoleonas, o štai Naujuosius galima pasitikti su rafinuotu, galbūt kiekvienam valgytojui atskirame indelyje patiekiamu desertu. Dar daugiau, galima jo net nekepti, tačiau per naktį subrandinti šaldytuve. Siūlome kaip tik tokių skanumynų rinkinį!
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase / „DanSukker“ nuotr.
Bananinis tiramisu desertas
Receptas: Bananinis tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
3.6 / 93
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g (100 g – desertui ir 100 g – sirupui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Grietinėlė: 250.00 g (riebios plakamosios)
Bananai: 2.00 vnt. (didelis arba du maži gerai prinokę)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. – sulčių)
Sausainiai: 150.00 g (biskvitinių „Damų pirštelių“)
Brendis: (galima romo arba bananų likerio – sirupui) 60.00 ml
Kava: 125.00 ml (stiprios – sirupui)
Šokoladas: 1.00 žiupsnelis (galima pakeisti cinamonu – apibarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Bananus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į kremą.
  2. Kitame dubenyje riebią šaltą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremo masę.
  3. Pasiruoškite sirupą: dubenėlyje sumaišykite brendį (arba romą, arba bananų likerį), stiprią kavą ir cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps.
  4. Bananą supjaustykite riekelėmis.
  5. Pasiruoškite stiklines ar taures, kuriose sluoksniuosite tiramisu.
  6. Sausainius perlaužkite į kelias dalis, kad tilptų į stiklines.
  7. Sausainių gabalėlius merkite į paruoštą sirupą, palaikykite porą sekundžių ir dėkite į stiklines, kad uždengtų dugną.
  8. Ant sausainių paskleiskite po šaukštą ar porą šaukštų bananinio maskarponės kremo, o ant šio kremo išdėliokite bananų griežinėlius.
  9. Vėl tolygiai ant viršaus sudėkite sirupe pamirkytus sausainių gabalėlius, paskleiskite maskarponės kremą.
  10. Paruoštus desertus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame bent porą valandų arba per naktį. Prieš patiekdamos, apibarstykite tiramisu viršų smulkintu šokoladu ar kakava.
Suskleisti
Prancūziški putėsiai
Receptas: Prancūziški putėsiai „Mousse au Chocolat“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 22
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (geros kokybės, (kuriame būtų ne mažiau nei 75 proc. kakavos)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į dubenį, labai lėtai ištirpinkite virš garų, tada nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu karštu vandeniu, kad ant lukštų neliktų nešvarumų, tada baltymus atskirkite nuo trynių.

3. Kiaušinių trynius plakite elektriniu plakikliu, kol susidarys vientisa, puri masė ir mediniu šaukštu labai palengva įmaišykitei į šiltą šokoladą.

4. Kiaušinių baltymus kelioms minutėms padėkite į šaldytuvą, kai jie šiek tiek pašals, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės, tada palengva suberkite cukrų ir dar plakite, kol pasidarys blizgi masė.

5. Į atvėsusią šokolado masę labai palengva įmaišykite baltymų plakinį. Dėmesio: šokolado putėsių negalima maišyti intensyviai, nes jie sukris. Gerai pagaminta masė turi būti labai puri.

6. Paruoštus putėsius išpilstykite į taures, jas uždenkite plėvele, kad neprisigertų kvapų, ir kelioms valandoms statykite į šaldytuvą.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).

Suskleisti
Bananinis maskarponės sūrio desertas
Receptas: Bananinis maskarponės sūrio desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 44
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai saldinto pieno)
Kokosų pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Bananai: 1.00 puodelis (malti)
Sausainiai: 230.00 g
Sviestas: 100.00 g (ištirpintas)
Kaip gaminti
  1. Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su kondensuotu ir kokosų pienu.
  2. Įmaišykite puodelį sumaltų bananų.
  3. Sumalkite sausainius ir išmaišykite juos su ištirpintu sviestu.
  4. Į švarius stiklainiukus berkite sausainių masę, uždėkite kelias bananų riekeles ir užpilkite maskarponės masę.
  5. Stiklainiukus užsukite ir padėkite į šaldytuvą arba valgykite iškart! Tokį desertą taip pat galėsite be vargo nusinešti paskanauti į darbą.
Suskleisti
Šokoladiniai putėsiai
Receptas: Šokoladiniai putėsiai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 12
Receptas
Ingredientai
Pienas: 100.00 ml (1/2 puodelio nenugriebto)
Cukrus: 50.00 g (1/4 puodelio smulkaus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių trynių)
Juodasis šokoladas: 170.00 g (stambiai kapoto)
Grietinėlė: 150.00 ml (3/4 puodelio)
Kaip gaminti

Lengvas desertas puikiai tinkantis prie puodelio kavos....saldu...

1. Ant mažos ugnies pakaitinkite pieną.

2. Į dubenėlį įpilkite cukrų bei kiaušinių trynius ir suplakite iki vientisos masės.

3. Nuimkite nuo ugnies pieną ir labai lėtai įpilkite į kiaušinių trynių ir cukraus mišinį. Sumaišytą masę kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės.

4. Į dubenėlį su susmulkintu šokoladu lėtai, nedideliais kiekiais pilkite karšto pieno mišinį ir maišykite, kad šokoladas ištirptų. Uždenkite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros.

5. Kol masė šąla, kitame dubenyje suplakite grietinėlę ir sudėkite ją į šokolado masę, išmaišykite. Masę sudėkite į atskirus puodelius, kuriuose patieksite putėsius ir palikite valandai šaltai, kad sustingtų.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Citrininiai putėsiai
Receptas: Citrininiai putėsiai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Citrinos: 3.00 vnt. (2 arbat. š. - nutarkuotų žievelių)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Krakmolas: 2.00 arbat. š. (bulvių)
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kruopščiai po tekančiu vandeniu šepetėliu nušveistas citrinas apie pusvalandį pamirkykite vandenyje su soda.
  2. Citrinas perpjaukite per pusę, išspauskite sultis, žievelių neišmeskite.  
  3. Į karščiui atsparų indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, citrinų žieveles ir viską išplakite konditerine šluotele.
  4. Į masę įmaišykite citrinų sultis ir, uždėjusi indą virš garų, kaitinkite apie 3 min.
  5. Tada suberkite krakmolą, išmaišykite ir dar pakaitinkite, kol sutirštės.
  6. Dubenėlį su kremu nukelkite nuo ugnies, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir maišykite, kol sviestas ištirps, o kremas pasidarys vientisas.
  7. Putėsius ataušinkite, supilkite į konditerinį maišelį ir išspauskite į citrinų indelius.
  8. Paruoštą desertą kelias valandas palaikykite šaldytuve.
  9. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Suskleisti
Aitrūs šokoladiniai putėsiai
Receptas: Aitrūs šokoladiniai putėsiai
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 25
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 170.00 g (80 proc.)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Grietinėlė: 250.00 ml (150 - plakamosios ir 100 - neriebios)
Likeris: 1.00 valg. š. (apelsinų)
Mėtos: 4.00 vnt. (keli lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite virš garų.
  2. Kiaušinius nušveiskite, baltymus atskirkite nuo trynių. Į kitą dubenėlį suberkite cukrų, supilkite kiaušinių trynius, apelsinų likerį ir viską išplakite.
  3. Neriebią grietinėlę pakaitinkite ant mažos ugnies, atvėsinkite ir pamažėle įplakite į kiaušinių ir cukraus masę. Ją ant silpnos ugnies kaitinkite, kol sutirštės.
  4. Į paruoštą masę palengvėle įplakite šokoladą, berkite aitriosios paprikos, viską išmaišykite ir palikite pravėsti. Baltymus išplakite iki purios masės.
  5. Riebią grietinėlę išplakite iki purumo. Į atvėsusią šokolado masę įmaišykite grietinėlę, tada baltymus – turi išeiti labai puri masė.
  6. Ją dar kartą lengvai išmaišykite, krėskite į desertinius dubenėlius ir bent 3 val. laikykite šaldytuve. puoškite mėtos šakele.
  7. Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).
Suskleisti
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
Receptas: Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 200.00 ml
Cukrus: 250.00 g (3 valg. š. „Dansukker“ želės cukraus „Multi“ ir 180g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - morengų masei)
Sirupas: 1.00 valg. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymų - morengų masei)
Miltelinis cukrus: 30.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - morengų masei)
Lazdynų riešutai: 20.00 g (Skrudintų smulkintų lazdynų riešutų papuošti)
Pipirmėčių aliejaus: (1 - 2 lašeliai- morengų masei) 1.00 g
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite šokoladą.
  2. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek.
  3. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
  4. Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
  5. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite pipirmėčių aliejaus.
  6. Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį.
  7. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais.
  8. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti
Itališkas desertas tiramisu
Receptas: Itališkas desertas tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (arba apelsino)
Kava: 200.00 ml (stiprios, be tirščių)
Kakava: 30.00 g (kokybiškos)
Brendis: 30.00 ml
Sausainiai: 1.00 vnt. (didelė pakuotė „Damų pirštelių“)
Kaip gaminti

1. Ruošiant tiramisu itin svarbu proporcijos – šimtui gramų maskarponės reikia kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite su cukrumi, sukrėskite maskarponę ir išplakite į vientisą kremą.

2. Pagal skonį įdėkite citrinos ar apelsino žievelės.

3. Atskirai iki labai standžių putų išplakite baltymus ir juos su šaukštu po truputį įmaišykite į trynių ir maskarponės masę. Jeigu norisi dar riebiau ir didesnio kiekio, atskirai išplakite grietinėlę su keliais lašais citrinos sulčių ir įmaišykite į kremą.

4. Kavą paskaninkite šlakeliu brendžio. Tada „Damų pirštelius“ akimirkai įmerkite į kavą, bet labai svarbu, kad jie nepermirktų, tik „paragautų“ kavos. Vieną sluoksnį mirkytų sausainių dėkite į indo dugną, užliekite kremu, Tuomet dėkite kitą sluoksnį sausainių ir vėl užliekite kremu.

5. Ant viršaus per sietelį gausiai užbarstykite kakavos ir palaikykite tiramisu šaltai apie 6 valandas.

Suskleisti
Baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
Receptas: Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 44
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 100.00 g („damų piršteliai“ (rasite didesnėse parduotuvėse))
Grietinėlė: 200.00 g (plakamosios)
Pienas: 100.00 g
Želatina: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 5.00 valg. š.
Uogienė: 3.00 valg. š. (aviečių)
Kava: 0.50 puodelis (užplikytos stiprios)
Kakava: 2.00 valg. š. (natūralios)
Mėtos: 10.00 vnt. (šviežių lapelių)
Įvairios uogos: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišykite, kol želatina ištirps.

2. Šokoladą sudėkite į dubenį ir užpilkite pieno mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.

3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite ją į šokolado masę.

4. Desertinėje formoje ar inde išdėliokite „damų pirštelius“ ir apšlakstykite juos kava. Užpilkite pusę šokolado masės. Ant paviršiaus paskleiskite keletą uogienės juostelių ir užpilkite likusia šokolado masės dalimi.

5. Palikite nakčiai šaldytuve.

6. Prieš patiekiant, apibarstykite kakavos milteliais, dekoruokite šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.

Suskleisti
Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas
Receptas: Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.8 / 45
Receptas
Ingredientai
Ledai: 1000.00 ml (po 500 vanilinių ir kavos ledų, palaikytų keletą minučių kambario temperatūroje, kad suminkštėtų)
Likeris: 60.00 ml (kavos skonio arba Amaretto)
Kava: 60.00 ml (stiprios espreso, atšaldytos)
Sausainiai: 14.00 vnt. („Damų piršteliai“)
Kakava: 2.00 valg. š. (pabarstymui)
Kaip gaminti

Nemėgstantiems „kirsti kampų“ teks išsitraukti ledų aparatą ir pasigaminti dviejų rūšių ledus patiems: vieni bus vaniliniai, kiti – kavos skonio (tereiks į vanilinių ledų masę vietoje vanilės įmaišyti 2 šaukštelius tirpios kavos). Na, o mėgstantiems stebuklus kurti greitai pirma instrukcija skamba taip: bėkit į parduotuvę ir nusipirkite 2 indelius (po 500 ml) ledų. Vieną indelį vanilinių, kitą – kavos.

1. Išklokite pailgą 10x21cm kepimo skardą pergamentiniu popieriumi ir įdėkite į šaldiklį 10 minučių, kad gerai atšaltų.

2. Sudėkite vanilinius ledus į paruoštą formą ir plokščiu peiliu (palette) išlyginkite ledų paviršių. Padėkite į šaldiklį, kol ruošite kitus ingredientus.

3. Mažame dubenėlyje sumaišykite kavos likerį (arba Amaretto) su kava. Trumpam įmerkite pusę sausainių į šį skystį ir suguldykite and vanilinių ledų sluoksnio. Ant viršaus uždėkite kavos ledus ir taip pat išlyginkite paviršių.

4. Trumpai įmerkite likusius sausainius ir išdėliokite ant kavos ledų sluoksnio.

5. Padėkite formą su ledais į šaldiklį ir laikykite jame tortą apie 2–3 valandas, arba kol gerai sušals.

6. Patiekdami išimkite iš formos, pašalinkite pergamentą, perkelkite ant serviravimo lėkštės ir gausiai pabarstykite kakava.

Suskleisti
Dangiškas „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado desertas
Receptas: Dangiškas „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt. ((gerai sunokusio, nulupto ir supjaustyto nedideliais kubeliais))
Vanilė: 1.00 žiupsnelis ((1/2 vanilės ankšties sėklų ))
Pipirai: 0.50 arbat. š. ((„Tellicherry“ pipirai))
Grietinėlė: 240.00 ml ((saldžios))
Šokoladas: 180.00 g ((baltasis šokoladas, susmulkintas gabalėliais))
Kaip gaminti

Dubenyje mango gabalėlius sumaišykite su vanile ir pipirais bei palikite kelioms valandoms, mažiausiai – 30 min.

Puode pašildykite grietinėlę iki pradedant jai burbuliuoti. Sudėkite šokoladą ir leiskite tirpti apie 1 min. Po to pamaišykite, kad masė taptų vientisa ir įdėkite į šaldytuvą atvėsti.

Sudėkite maskarponės sūrį į dubenį, plakite, kad jis taptų minkštesnis. Sudėkite balto šokolado kremą ir išmaišykite iki vientisos masės. Patiekite maskarponę su kremu viename dideliame arba keturiuose mažesniuose indeliuose su ant viršaus subertais mango vaisiaus gabalėliais.

Skanaus!

Recepto autorė – latvių tinklaraštininkė ir receptų knygos „Crazy About“ autorė Signe Meirane.

Suskleisti
Nekeptas bananų tortas
Receptas: Nekeptas bananų tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 91
Receptas
Ingredientai
Šokoladiniai meduoliai: 400.00 g
Rududu: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Želatina: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (drožlių - papuošimui)
Kakava: 1.00 st. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu.
  2. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.    
  3. Bananus supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant torto pagrindo.    
  4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
  5. Sudėkite cukrų ir maskarponės sūrį, išmaišykite.    
  6. Želatiną ištirpdykite su šlakeliu šilto vandens, o tada įmaišykite į kremo masę.
  7. Kai baigta, dėkite viską ant bananų ir suformuokite viršų, pabarstykite migdolų drožlėmis.
  8. Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
  9. Prieš patiekdami ant stalo, pabarstykite kakava.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs