Reikės:
- 200 g šalto sviesto,
- 2 stiklinių miltų,
- 100 g grietinės,
- 4 valg.š. ledinio vandens,
- 1 vnt. kiaušinio trynio aptepimui.
Įdarui:
- 250-300 g „Rivonos“ trintų obuolių su cukrumi.
Gaminimas:
1.Į didelį dubenį supilkite persijotus miltus, sutarkuokite šaltą sviestą, įdėkite grietinę, pagal poreikį įpilkite vandens ir greitai užminkykite tešlą, kad sviestas neištirptų.
2. Padalinkite tešlą į dvi dalis, uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
4. Iškočiokite vieną dalį tešlos, įdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 10 min.
5. Ant apkepto lakšto dėkite trintų obuolių su cukrumi ir uždenkite kitu iškočiotu tešlos lakštu. Patepkite kiaušinio tryniu.
6. Kepkite apie 30-40 min. kol plokštainis gražiai apskrus.
Skanaus!