Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neatsivalgomi Akvilės pyragėliai: pirktinė tešla, įdarui – bulvės su prieskoniais

Daugelis mūsų laukia šviežių lietuviškų bulvių, kurias vieni valgys su sviestu ir druska, kiti su kastiniu... O vilnietė Akvilė rašo, kad jai labai prilipo bulvės su indiškais prieskoniais – kario milteliais, kurių nesunku rasti prieskonių lentynose. Su tokiomis bulvėmis ji kepa nesaldžius pyragėlius, jiems naudoja pirktą šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą. Išbandykite 15min skaitytojos receptą ir jūs!
Nesaldūs pyragėliai su bulvių įdaru
Nesaldūs pyragėliai su bulvių įdaru / 15min skaitytojos nuotr.

Ingredientai (12 nemažų pyragėlių):

  • 1 pakuotė šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (idealu, tokia, kurioje yra 6 stačiakampiai lakštai);
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 poras, supjaustytas griežinėliais;
  • 1 nubrauktas šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis kario miltelių;
  • didelis žiupsnis aitriosios paprikos miltelių;
  • 500 g bulvių, supjaustytų 1,5 cm kubeliais;
  • 150 ml kokosų kremo (lengvai rasit parduotuvių egzotiškų produktų lentynose);
  • šiek tiek miltų (pabarstymui);
  • 1 mažas kiaušinis, paplaktas (aptepimui);
  • sezamų arba juodgrūdės (viršui pabarstyti, bet nebūtina).

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminu įdarą. Keptuvėje įkaitinu aliejų (kaitra – vidutinė), beriu svogūnus ir kepinu kelias minutes, kol suminkštėja. Tada beriu ir porus, dar šiek tiek pakepinu, kol ir jie suminkštėja, pakvimpa, nuolat maišau. Beriu prieskonius, druską ir bulvių kubelius, gerai išmaišau, porą minučių pakepinu, tada pilu kokosų kremą (jis turi beveik apsemti bulves). Dar labiau sumažinu kaitrą ir kepu apie 10 min., kol bulvės suminkštėja. Retkarčiais pamaišau, kad neimtų svilti prie dugno. Nukaičiu ir palieku atvėsti.

2. Tešlą iš šaldymo kameros išimu 15–20 minučių iki pyragėlių formavimo. Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių temperatūros. Porą didelių skardų iškloju kepimo popieriumi.

3. Šiek tiek atšilusius tešlos stačiakampius vienu sluoksniu dedu ant šiek tiek miltuoto lygaus paviršiaus, kiekvieną jų perpjaunu pusiau ir taip gaunu 12 kvadratėlių. Kiekvieną jų dar truputį pakočioju. Jei nusipirkot pakuotę, kurioje yra 2 ar 1 dideli tešlos lakštai, tiesiog supjaustykit juos nedideliais kvadratais.

4. Ant kiekvieno tešlos kvadrato dedu maždaug po šaukštą įdaro. Perlenkiu kvadratus įstrižai pusiau (gaunam trikampius), gerai apspaudau kraštus ir dėlioju ant skardų. Kai pagaminu visus pyragėlius, aptepu paplaktu kiaušiniu ir pabarstau sezamais ar juodgrūde. Dedu į orkaitę ir kepu 20–25 min., kol tešla būna gražios auksinės spalvos.

5. Šiek tiek palaukiu, kol pravės, nes įdaras būna labai karštas, o tada kviečiu valgytojus ragauti. Geriausia suvalgyti tą pačią dieną, nes kitą dieną sluoksniuota tešla būna ne tokia skani.

Jei norite pasidalinti savo mėgstamo patiekalo receptu su 15min skaitytojais, nedvejokite ir siųskite jį (idealu – su nuotraukomis) maistas@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas