Ingredientai:
- 1,5 kg vištų petelių;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- čiobrelio;
- rūkytos paprikos miltelių;
- paprikos pastos;
- kelios česnako skiltelės;
- aliejaus;
- glazūros (naudojau BBQ glazūrą su juoduoju česnaku);
- svogūnų laiškų;
- aitriosios paprikos;
- sezamų sėklų.
Gaminimas:
1. Vištų petelius dedame į dubenį. Beriame druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, čiobrelio, dedame paprikos pastos, smulkinto česnako ir pilame aliejaus. Viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis.
2. Pasimarinavusius petelius kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusius dedame į dubenį, pilame glazūros ir gerai išmaišome. Galima dar dėti truputį pakepti, kad glazūra paskrustų, bet aš šį kartą daugiau nekepiau.
3. Papuošiame smulkintais svogūnų laiškais, aitriąja paprika ir pabarstome sezamo sėklomis (aš jas paskrudinu sausoje keptuvėje).
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.