Neatsivalgysite: šviežių bulvių tarkainis su šonkauliukais

Rudenį bulvės yra pačios skaniausios, tad jei mėgstate šią daržovę, pats metas mėgautis jos patiekalais. Šiandien skanaujame bulvių tarkainį, bet ne bet kokį, o su šonkauliukais!
Bulvių tarkainis
Bulvių tarkainis / 123RF.com nuotr.

Tarkainiui reikės:

  • 1 kg bulvių,
  • 2 svogūnų,
  • 1 saliero stiebo,
  • 0,5 l kefyro,
  • po žiupsnelį druskos ir pipirų,
  • čiobrelio,
  • sviesto kepimui,
  • 500 g kiaulienos šonkauliukų,
  • grietinės patiekimui.

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite burokine trintuve.

Svogūnus bei saliero stiebą smulkiai supjaustykite ir suberkite į bulvių tarkius - jie puikiai pagardins patiekalą.

Į tarkius pilame kefyrą - jis tarkainiui suteiks minkštumo.

Bulvių masę gardiname druska, pipirais.

Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite į jį bulvių tarkius.

Kiaulienos šonkauliukus ištrinkite druska, pipirais bei čiobreliais ir sukaišiokite į bulvių masę.

Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 1,5 valandos.

Patiekite su grietine.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis