Pirmąją prancūzišką kepyklėlę, pavadintą savo vardu, prancūzas Thierry Lauvray Vilniuje, Užupio rajone, atidarė dar 2008-aisiais. Tais laikais, kai šviežius kepinius siūlančių kepyklų buvo itin mažai, priešingai, nei yra dabar. Per daugiau kaip dešimtmetį įmonė plėtėsi, atidarytos dar kelios „Thierry kepyklos“, įmonė aktyviai dirbo ir su produkcijos tiekimu kitoms kavinėms bei restoranams.
Vilniečius ir miesto svečius kepykla lepino autentiškomis firminėmis bandelėmis, kruasanais, makarunais, eklerais, prancūziškais batonais ir kitais prancūziškais skanėstais.
Tačiau pasibaigus karantinui miestiečių pamėgtos vietos nebeatsidarė. Šiuo metu įmonei vykdoma bankroto procedūra. Kaip skelbia portalas Madeinvilnius.lt, pagal portalo rekvizitai.lt skelbiamus duomenis, „Thierry kepyklas“ valdanti įmonė „Albineta“ dar prieš karantino Lietuvoje įvedimą turėjo socialinio draudimo skolų. Dalis „Thierry kepyklų“ buvo franšizės, tačiau nebeliko ir jų.