Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Nedvejokit ir tarkuokit: šios morkų salotos sužavės paprastumu ir tiks prie visko

Kol orai vėsūs, morkas dažniau verdame ar kepame. Tačiau pats metas apsiprasti su mintim, kad už lango pavasaris, tad verta valgyt daugiau šviežių daržovių. Juolab kad praeito sezono morkos vis dar sultingos ir skanios. Pasiruoškite šių Prancūzijoje populiarių salotų ir išmėginkit jas prie bet kokio patiekalo. Žinoma, bus skanu ir kaip užkandis!
Morkų salotos
Morkų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 didelės morkos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių (galite keisti žaliosios citrinos sultimis);
  • 1 valg. šaukšt. švelnaus skonio skysto medaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino arba maltos kalendros (prieskonių galima ir neberti, o pakeisti juos šaukšteliu švelnių garstyčių);
  • smulkiai kapotų šviežių kalendrų arba petražolių.

Gaminimas:

1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite per vadinamąją „burokinę“ tarką. Suberkite į nemažą dubenį.

2. Į nedidelį dubenėlį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus žalumynus. Labai gerai išmaišykite.

3. Pagamintą padažą pilkite ant morkų, suberkite ir žalumynus, labai gerai išmaišykite. Pridenkite dubenį su salotomis ir leiskite pasimarinuoti nuo 30 min. iki poros valandų. Derinkite su įvairiausiais patiekalais ar užkandžiaukite vienomis, kai norėsite ko nors gaivaus ir traškaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos