Ingredientai:
- 3 didelės morkos;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių (galite keisti žaliosios citrinos sultimis);
- 1 valg. šaukšt. švelnaus skonio skysto medaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino arba maltos kalendros (prieskonių galima ir neberti, o pakeisti juos šaukšteliu švelnių garstyčių);
- smulkiai kapotų šviežių kalendrų arba petražolių.
Gaminimas:
1. Morkas nulupkite ir sutarkuokite per vadinamąją „burokinę“ tarką. Suberkite į nemažą dubenį.
2. Į nedidelį dubenėlį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus žalumynus. Labai gerai išmaišykite.
3. Pagamintą padažą pilkite ant morkų, suberkite ir žalumynus, labai gerai išmaišykite. Pridenkite dubenį su salotomis ir leiskite pasimarinuoti nuo 30 min. iki poros valandų. Derinkite su įvairiausiais patiekalais ar užkandžiaukite vienomis, kai norėsite ko nors gaivaus ir traškaus.