Neeiliniam savaitgaliui – ypatingas duetas: traškios stintos ir bananiniai pyragaičiai

Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai plūsdavo į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, tačiau gardžiuotis šiomis agurkais kvepiančiomis žuvelėmis tikrai galime kiekvienas. TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti traškių keptų stintų, prie kurių labai tiks naminiai daržovių traškučiai. O konditeris Ali Gadžijevas desertui siūlo pasigaminti nuostabių bananinių sūrio pyragaičių. Jie ne tik labai gardūs, bet ir dailūs.
Skanėstų duetas savaitgaliui
Skanėstų duetas savaitgaliui / TV3 nuotr.

Stintos su traškučiais

Ingredientai:

  • 500 g šviežių stintų;
  • 200 g miltų;
  • 30 g sezamo sėklų;
  • 2 saldžiosios bulvės (batatai);
  • 3–4 burokėliai (nevirti);
  • persilado prieskonių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Nuskusti saldžiąsias bulves ir burokėlius. Supjaustyti labai plonomis riekelėmis (geriausia naudoti specialią tarką). Išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Traškučiai iškeps geriausiai, jei riekelės nesilies viena su kita. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti druskos, pipirų ir persilado prieskonių. Kepti iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. konvekciniu režimu. Kepant stebėkite daržoves ir, jei reikia, laiką ilginkite. Jei orkaitėje yra džiovinimo programa, galite naudoti ją.

2. Stintas nuplauti ir išvalyti. Į miltus įberti šiek tiek sezamo sėklų, druskos, išmaišyti ir šiame mišinyje apvolioti stintas. Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos. Ištraukus dėti ant vienkartinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.

TV3 nuotr. /Stintos su traškučiais
TV3 nuotr. /Stintos su traškučiais

Bananiniai sūrio pyragaičiai

Ingredientai:

migdoliniams trupiniams reikės:

  • 100 g miltų;
  • 100 g migdolų miltų;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g šalto sviesto.

pagrindui:

  • 200 g iškeptų migdolinių trupinių;
  • 50 g sviesto.

bananiniam sūrio kremui:

  • 340 g kreminio sūrio;
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 gerai prinokęs bananas;
  • 60 g grietinės;
  • vanilės ekstrakto.

grietinėlės kremui:

  • 300 g grietinėlės;
  • 30 g cukraus.

Gaminimas:

1. Visus trupiniams skirtus ingredientus išmaišyti iki trupinių konsistencijos (gali likti ir didesnių trupinių). Juos kepti iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

2. Iškepusius ir atvėsusius trupinius susmulkinti ir sumaišyti su lydytu sviestu. Šią masę dėti į keksiukų formeles, kaip pagrindą pyragėliams.

3. Kremui skirtus ingredientus sudėti į plakiklio katiliuką ir plakti, kol masė taps vientisa. Gautą kremą išpilstyti į keksiukų formeles ant trupinių pagrindo.

4. Kepti iki 120 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusius sūrio pyragaičius atvėsinti.

TV3 nuotr. /Bananiniai sūrio pyragaičiai
TV3 nuotr. /Bananiniai sūrio pyragaičiai

5. Pyragaičius dekoruoti plakta grietinėle ir uogomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis