Ingredientai:
- 250 g kvietinių miltų;
- 150 g kvietinių viso grūdo miltų;
- 50 g rudojo cukraus;
- 7 g sausų mielių;
- 1 arbat. šaukšt. juodųjų arba Earl Grey arbatžolių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė;
- 50 g sviesto, supjaustyto kubeliais;
- 225 ml pieno arba pasukų, pašildykite iki kūno temperatūros;
- 150 g razinų;
- 50 g cukatų (pageidautina, bet nebūtina).
Gaminimas:
1. Kelios valandos prieš pradedant minkyti tešlą, užplikykite šaukštelį arbatžolių stikline verdančio vandens, perkoškite, o tada pamerkite dar karštoje arbatoje razinas ir cukatus. Kai prireiks, nusausinkite.
2. Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, cukrų, mieles, druską ir citrinos žievelę. Suberkite sviesto kubelius ir įtrinkite pirštais į sausąjį mišinį, kol jausis tik riebūs trupiniai. Galiausiai supilkite pieną arba pasukas ir labai gerai išminkykite ant lygaus paviršiaus – kol tešla bus vientisa.
3. Dėkite tešlą į dubenį, pridenkite ir dėkite šiltai maždaug valandai – kol tešla dvigubai pakils.
4. Išverskite tešlą ant lygaus paviršiaus, suberkite ant jos razinas ir cukatus ir gerai perminkykite, kad papildomi priedai tolygiai pasiskirstytų. Pasalinkite tešlą į 8–12 dalių, suvoliokite nedidelius rutuliukus, tada juos suplokite ir dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pridenkite ir leiskite dar 20 min. pakilti.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dėkite į ją skardą su pyragėliais ir kepkite 20 min. Atvėsinkite ant grotelių. Jei valgysite iškart, skanaukite dar vos šiltų su trupučiu sviesto, džemu. Kitą dieną galima trumpai pašildyti orkaitėje, galima pjauti horizontaliai pusiau ir pakepinti sausoje keptuvėje.