Neįprasta, bet verta išbandyti: makaronai su raugintais kopūstais

Raugintus kopūstus mėgsta daugelis tautiečių ir bene aktyviausiai juos valgo šaltuoju metų laiku. Tačiau ar kada bandėte derinti juos su makaronais? Iš tiesų derinys tik iš pirmo žvilgsnio atrodo keistas, tarkime, lenkai turi patiekalą, kuriame dera makaronai, rauginti kopūstai ir mėsa. Tačiau šįsyk išbandykite bemėsį variantą ir nutarkite, limpa jums toks duetas ar vis tik nelabai.
Makaronai
Makaronai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300–400 g trumpų makaronų;
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 300 g raugintų kopūstų, kuo labiau nusunktų;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 lauro lapas;
  • 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus ir maišydami pakepinkite 8–10 min., kol jie ims gelsti ir karamelizuotis. Supilkite likusį aliejų ir suberkite česnakus bei pakepinkite, kol česnakai pakvips.

2. Į svogūnų-česnakų mišinį sudėkite raugintus kopūstus, krėskite pomidorų pastą, berkite paprikos miltelius, dėkite lauro lapą, pasūdykite, įberkite pipirų, gerai išmaišykite. Jei mišinys atrodo sausokas, įpilkite kelis šaukštus vandens.

3. Sumažinkite kaitrą iki minimalios ir troškinkite apie 20 min.

4. Praėjus maždaug pusei kopūstų troškinimo laiko užkaiskite vandenį makaronams ir išvirkite juos pagal nurodymus ant pakuotės.

5. Ką tik nusunktus makaronus sumaišykite su troškintais raugintais kopūstais, paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Valgykite, kol dar karšta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų