Ingredientai:
- 300–400 g trumpų makaronų;
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 4 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 300 g raugintų kopūstų, kuo labiau nusunktų;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
- 1 lauro lapas;
- 1 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus ir maišydami pakepinkite 8–10 min., kol jie ims gelsti ir karamelizuotis. Supilkite likusį aliejų ir suberkite česnakus bei pakepinkite, kol česnakai pakvips.
2. Į svogūnų-česnakų mišinį sudėkite raugintus kopūstus, krėskite pomidorų pastą, berkite paprikos miltelius, dėkite lauro lapą, pasūdykite, įberkite pipirų, gerai išmaišykite. Jei mišinys atrodo sausokas, įpilkite kelis šaukštus vandens.
3. Sumažinkite kaitrą iki minimalios ir troškinkite apie 20 min.
4. Praėjus maždaug pusei kopūstų troškinimo laiko užkaiskite vandenį makaronams ir išvirkite juos pagal nurodymus ant pakuotės.
5. Ką tik nusunktus makaronus sumaišykite su troškintais raugintais kopūstais, paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Valgykite, kol dar karšta.