Pertrintų sriubų meniu
Prie šio „puodelio“ stabtelėjome rudens vidury, kai sniego dar nebuvo nė kvapo. Vis dėlto orai vėso ir sušilti prie karštos sriubos atrodė išties viliojanti mintis.
„Mes čia prekiaujame sriubytėmis – įvairios būna dienos sriubos: moliūgų, žiedinių kopūstų, pomidorų, burokėlių. Viskas pertrinta. Paklausą turi, žmonės perka. Dar sumuštiniai – duonelė, sūrio ir špinatų užtepėlė, sūris ir kumpis. Taip pat karštas gėrimas – šafranas, citrina ir medus“, – visą meniu išpasakoja pardavėja Rita.
Ji įsitikinusi: sriuba naudinga žmonėms, o stovėti prie puodų, virti dažnas ir laiko neturi, ir pritingi. „Jaunesni, – apie klientus sako pardavėja. – Būna, ateina ir pensinio amžiaus, bet daugiausia jaunimas, iki 40 metų.“
Paklausta, kuri sriuba populiariausi, Rita sako negalinti net įvardinti – visos skanios ir visos perkamos: „Kiekviena sriuba turi savo gerbėją.“