Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 17

Neįprasta vieta pavalgyti: ką veikia „puodelis“ šalia kelio Kaunas–Vilnius?

Šis „puodelis“ stovi Elektrėnuose, prie kelio Kaunas–Vilnius. Jeigu iš toliau neįžiūrite, sufleruojame: ant jo užrašyta „Dienos sriuba“. Pasirodo, karštą sriubą čia pilsto į puodelius ir vėliau galite ją gurkšnoti kad ir važiuodami automobiliu. Kaip kavą. Tokio neįprasto kiosko įkūrėjas sako, kad idėja kilo pastebėjus, jog sriubą gurkšnoti iš puodelio ir skanu, ir smagu.
Ernestas Paišys su sūnumi
Ernestas Paišys su sūnumi / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pertrintų sriubų meniu

Prie šio „puodelio“ stabtelėjome rudens vidury, kai sniego dar nebuvo nė kvapo. Vis dėlto orai vėso ir sušilti prie karštos sriubos atrodė išties viliojanti mintis.

„Mes čia prekiaujame sriubytėmis – įvairios būna dienos sriubos: moliūgų, žiedinių kopūstų, pomidorų, burokėlių. Viskas pertrinta. Paklausą turi, žmonės perka. Dar sumuštiniai – duonelė, sūrio ir špinatų užtepėlė, sūris ir kumpis. Taip pat karštas gėrimas – šafranas, citrina ir medus“, – visą meniu išpasakoja pardavėja Rita.

Ji įsitikinusi: sriuba naudinga žmonėms, o stovėti prie puodų, virti dažnas ir laiko neturi, ir pritingi. „Jaunesni, – apie klientus sako pardavėja. – Būna, ateina ir pensinio amžiaus, bet daugiausia jaunimas, iki 40 metų.“

Paklausta, kuri sriuba populiariausi, Rita sako negalinti net įvardinti – visos skanios ir visos perkamos: „Kiekviena sriuba turi savo gerbėją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas