Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinas gardumas: šašlykas iš šviežių bulvių

Ar žinojote, kad šašlyką galima kepti ne tik iš mėsos, bet ir iš bulvių? Pasirodo, tai labai mėgstamas Azerbaidžane patiekalas. Šiandien pasimokysime, kaip tai padaryti.
Bulvių vėrinukas
Bulvių vėrinukas / 123RF.com nuotr.

Šašlykui geriausiai tinka šviežios bulvės. Tuomet jas tereikia gerai nuplauti ir supjaustyti 4-5 mm storio riekelėmis.

Lašinukus reikia supjaustyti plonytėmis riekelėmis, jos turi būti ir dvigubai mažesnės už bulvių riekeles. O tada mauti ant iešmo rikiuojant paeiliui – gabaliukas bulvės, gabaliukas lašinukų ir t.t., kol sumausite visą iešmą.

123RF.com nuotr./Bulvių vėrinukai
123RF.com nuotr./Bulvių vėrinukai

Kiek sūdyti? Priklauso nuo to, ar sūrūs buvo lašinukai. Geriau nepadauginti, o bulves galima pasūdyti jau ir iškepusias.

Paimkite folijos lapą, dėkite ant jo iešmą su bulvėmis ir ant viršaus uždėkite po kelias šakeles kvepiančių žolelių – čiobrelių, rozmarino ar tiesiog krapų. Suvyniokite iešmą su bulvėmis į foliją ir gerai apspaudykite, kad folija priglustų.

Dėkite ant kepsninės, kai žarijos jau bus praaušusios ir kepkite 20 – 30 minučių. Per foliją karštis prasiskverbs labai lėtai, o to ir reikia kepant bulves. Jeigu jūsų kepsninė su dangčiu, uždenkite ir palikite pusvalandžiui. Jeigu dangčio nėra, kepant teks kas 5-7 minutes pavartyti kaip ir šašlykus, kad iškeptų tolygiai.

123RF.com nuotr./Bulvių vėrinukai
123RF.com nuotr./Bulvių vėrinukai

Jeigu iš folijos ims varvėti skystis – bulvių sultys ir išsilydę lašinukai, metas pažiūrėti, kas yra viduje. Atsargiai nuvyniokite foliją – jus pasitiks gardus žolelių aromatas. Tačiau bulvių šašlykas taip pat turi būti gardžiai apskrudęs, tad dabar jau plikas bulvytes su iešmais vėl dedame ant kepsninės. Jeigu žarijos jau visiškai atvėsusios, gali tekti truputį užberti naujų anglių, o gal užteks tiesiog žarijas pavėdinti, kad jos atgytų.

Toje vietoje, kur nuo lašinukų ims varvėti riebaliukai, gali imti šokinėti liepsna, tačiau negesinkite jos vandeniu, o tiesiog perkelkite iešmą į kitą vietą. Ilgai kepti neteks, nes nuo svaiginančio kvapo jūs ilgai ir netversite, kaip norėsis čiupti iešmą ir nešti ant stalo.

Kas labiausiai tinka prie bulvių šašlyko? Žinovai sako, kad šviežiai rauginti agurkai ir pomidorai. Nors seilės ir tįsta, bet nuneškite šį gardumyną iki stalo. Skanių atradimų!

VIDEO: Шашлык из картошки с салом Shashlyk iz kartoshki s salom

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas